Eveniment

Agricultura ecologică primeşte 3 milioane de euro

17.06.2010, 13:02 22

Ministerul Agriculturii a negociat cu Comisia Europeană (CE) oprimă pentru reconversia terenului pentru agricultură convenţionalăîn suprafaţă destinată agriculturii ecologice, valoarea totală afondului ridicându-se la 3 milioane de euro.

"Vom finanţa începând cu a doua parte a acestui an 1.800 defermieri care vor să treacă de la agricultura tradiţională la ceaecologică. Agricultorii trebuie să depună cereri, noi le aprobăm şile plătim", a declarat Mihail Dumitru, ministrul Agriculturii.

Fermierii trebuie să îndeplinească o serie de condiţii, înspecial să facă dovada că terenurile sunt în perioada de conversie- renunţarea la pesticide şi îngrăşăminte chimice. De anul viitor,ajutoarele pentru agricultura ecologică vor putea fi primite prinintermediul programului naţional de dezvoltare rurală (PNDR), undeministerul intenţionează să introducă o măsură de agro-mediu, atâtpentru reconversie cât şi pentru suportarea cheltuielilor decertificare a terenurilor ca fiind ecologice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO