Eveniment

Agentiile de turism taie din comisioane si scurteaza sejururile

Agentiile de turism taie din comisioane si scurteaza sejururile

Alin Burcea, directorul agentiei de turism Paralela 45: Vom practica comisioane in asa fel incat sa ne vindem vacantele. (...) Pretul a fost si va fi si mai important in 'ecuatia' vacanta... Cristian Pandel, directorul general al Christian Tours: Acesta este primul an cand nu am majorat numarul de locuri iar, in cel mai bun caz, tarifele vor fi la fel ca anul anterior.

19.01.2009, 18:32 742

Agentiile de turism negociaza cu hotelierii si operatorii aerieni oferte speciale de sejururi si reduc din comisioane pentru a se mentine pe piata in acest an.

"Incercam in perioada de renegocieri cu partenerii nostri companii aeriene si hotelieri sa avem preturi mai mici la sejururi decat anul trecut sau macar aceleasi preturi", a declarat Mircea Vladu, directorul general si proprietarul agentiei de turism Prestige Tours.
El a mai spus ca va reduce comisionul perceput de agentie cu 2-3 puncte procentuale pentru a evita o crestere a pretului pachetului de vacanta. "Desi comisionul nu este mare la pachetele de vacanta, maximum 10%, am luat in calcul si reducerea lui anul acesta", a spus el. Vladu sustine ca romanii nu vor renunta la vacanta, doar ca vor alege un pachet mai ieftin. "Turistii care optau pentru o vacanta de 1.500 de euro in Turcia la un hotel de cinci stele, vor alege un sejur la un pret mult mai mic, sub 1.000 de euro", a spus el.
Pe langa reducerile de comisioane, agentiile pun presiune pe pret si cer oferte speciale in negocierile cu partenerii de afaceri. "Companiile aeriene sunt mult mai deschise la negocieri decat majoritatea hotelurilor. In negocieri exista mai degraba oferte superspeciale", a spus Alin Burcea, actionarul majoritar si directorul agentiei de turism Paralela 45. El a precizat ca are semnate toate contractele cu companiile aeriene pentru chartere.
"In majoritate sunt incheiate si contractele cu hotelurile, insa se mai fac negocieri si renegocieri. In plus, vom practica comisioane in asa fel incat sa ne vindem vacantele", a explicat Alin Burcea. El a mai sustinut ca in general pretul vacantelor va scadea datorita ofertelor speciale, insa nu peste tot se vor inregistra reduceri si in niciun caz cu aceleasi procente pe toate destinatiile. "Pretul a fost si va fi si mai important in 'ecuatia' vacanta in anul acesta", a spus el.
O alta masura pentru vanzarea pachetelor de vacanta este scurtarea programelor din destinatiile exotice de la 14-15 nopti la 7-8 nopti pentru a pastra pachetele de vacanta atractive.
"Vom reduce programele de vacanta din destinatiile exotice la jumatate. De asemenea, la rezervarile de tip early-booking aplicam reduceri de 10% pana la 30% din pretul unor pachete daca se fac rezervari in februarie, martie pentru sezonul de vara", a declarat Sorin Vaduvoiu, directorul executiv al agentiei Perfect Tour.
El a mai spus ca anul acesta agentia va avea probabil o crestere mult mai moderata decat in anii precedenti. "Incercam sa facem produsele mai atractive pentru a atrage un numar mare de turisti", a mai precizat el.
Cristian Pandel, directorul general al agentiei de turism Christian Tours, a spus ca anul acesta este primul an cand contracteaza aproape acelasi numar de locuri ca anul trecut.
"Am contractat aproape acelasi numar de locuri pentru sejururile in strainatate ca anul trecut, acesta fiind primul an cand nu am majorat numarul de locuri iar, in cel mai bun caz, tarifele vor fi la fel ca anul anterior", a declarat el. El a mai spus ca se vor reduce comisioanele agentiei de turism pe care o conduce de la 10% la 8%.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO