Eveniment

​Agenţia de turism Karpaten Turism a vândut peste 3.000 de pachete de vacanţă în valoare de 2 mil. euro la Târgul de Turism: Egipt, Turcia şi Grecia se află în topul vânzărilor

​Agenţia de turism Karpaten Turism a vândut peste...

Autor: Miruna Diaconu

15.11.2021, 11:38 391
Agenţia de turism Kartapen Turism, unul dintre cei mai mari jucători din turism, controlat de Gheorghe Mărginean, a vândut peste 3.000 de pachete de vacanţă în valoare de 2 milioane euro la Târgul de Turism, conform unui comunicat de presă. Târgul de Turism, ediţia de toamnă, era iniţial programat pentru perioada 11-14 noiembrie, însă turoperatorul a prelungit până pe 18 noiembrie ca urmare a cererii crescute.

,,Ȋn topul vânzărilor se află Egipt, Turcia şi Grecia, iar cele mai căutate destinaţii exotice sunt Republica Dominicană, Maldive, Kenya şi Zanzibar. Clienţii au primit foarte bine şi noua destinaţie din portofoliul nostru, Sri Lanka. Până pe 18 noiembrie, avem reduceri de până la 65%, atât pentru vacanţele de iarnă, cât şi early booking, pentru vara 2022”, spune Alexandru Mărginean, Manager General Karpaten Turism.

Turoperatorul a introdus pe piaţă, în premieră, şi un zbor charter către Sri Lanka. Zborurile vor fi operate de către Gullivair, ȋn perioada noiembrie 2021 – martie 2022, iar preţul unui pachet de 8 zile este cuprins ȋntre 959 şi 4000 euro/ persoană.

Pe lângă zborurile către Sri Lanka, agenţia de turism mai are în portofoliu şi zboruri charter către Egipt, Turcia, Malta, Dubai, Maldive, Zanzibar, Kenya, Mauritius, Capul Verde, Republica Dominicană şi Madeira.

Cele mai căutate destinaţii pentru vara viitoare sunt Antalya, Bodrum, Hurghada, Creta, Zakynthos şi Rhodos.

Grupul Karpaten este format din agenţia Karpaten Turism (raportează la Ministerul de Finanţe comisionul ca şi cifră de afaceri), Karpaten Outgoing (raportează comisionul), Karpaten Hotels (două hoteluri) şi Karpaten Logistics&Tours, firmă ce operează 11 autocare, şapte pontoane de acostare, patru nave de pasageri.

Piaţa agenţiilor de turism, estimată la aproape 4 miliarde de lei, a  înregistrat o scădere de peste 60% în primul semestru al anului trecut, turismul fiind unul dintre cele mai afectate sectoare economice de efectele pandemiei.

 ​​

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO