Eveniment

AFP: Premieră în România: un primar aflat în arest preventiv a fost reales în funcţie

AFP: Premieră în România: un primar aflat în arest...

Autor: Mediafax

06.06.2016, 16:01 3522

"Marcat de zeci de dosare de corupţie vizând candidaţi, scrutinul local din România oferă o premieră: primarul oraşului Baia Mare a fost reales cu 70% din voturi, deşi se află în arest preventiv într-un caz de luare de mită", scrie Agenţia France-Presse.

"Candidat al Coaliţiei pentru Baia Mare după ce a pierdut susţinerea formaţiunilor de dreapta şi de stânga, Cătălin Cherecheş, în vârstă de 38 de ani, este acuzat că a primit mită zeci de mii de euro din partea unui reprezentant al unui club sportiv local în schimbul finanţării de către Primărie a echipei de fotbal. Prins în flagrant în aprilie imediat după ce primise echivalentul a 6.600 de euro, Cherecheş este în arest preventiv", subliniază AFP, conform ziarului La Libre Belgique.

Biroul Electoral Judeţean Maramureş a centralizat, luni, voturile de la alegerile locale în Baia Mare, cu excepţia a două secţii de votare, rezultatele parţiale arătând faptul că primarul suspendat al municipiului, Cătălin Cherecheş, a obţinut 70,14% din voturi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO