Eveniment

Afacerile lui Mittal la Galati au scazut cu nu mai putin de 1,1 miliarde de euro in 2009

17.03.2010, 23:07 35

Afacerile combinatului siderurgic ArcelorMittal Galati,controlat de miliardarul indian Lakshmi Mittal, au scazut anultrecut cu 58%, la circa 800 de milioane de euro, de la un nivel de1,94 mld. euro consemnat cu un an in urma, atat ca urmare aprabusirii cererii de pe piata, cat si a preturilor la tablagroasa, principalul produs al combinatului, spun reprezentantiicompaniei.

Combinatul a trecut pe pierdere, dupa ce incheiase anulprecedent cu un profit net de 164 mil. euro. Conducerea companieinu a precizat care a fost valoarea pierderilor. ReprezentantiiArcelorMittal Galati estimeaza insa ca productia se va majora anulacesta cu peste 30% fata de minimul atins anul trecut, de 1,7milioane de tone de otel lichid, atat pe fondul revenirii cereriidin Turcia, dar si a pietei interne, sustinuta de vanzarile catreDacia.

"Revenirea cererii din Turcia este puternica. In Romania cerereasi-a revenit de asemenea, insa intr-un ritm mai lent. Multi dintreclientii nostri care aveau probleme anul trecut cu platile si-aumai diminuat din aceste probleme in 2010. Chiar cu aceasta revenirea cererii din ultima perioada, in prezent lucram inca la un nivelde 35-40% sub cel din 2008", a spus Thierry Le Gal, directorulgeneral al ArcelorMittal Galati, care coordoneaza si activitateadiviziei regionale a grupului care mai cuprinde Turcia siMacedonia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO