Eveniment

Adrian Zuckerman, noul ambasador american la Bucureşti: România trebuie să asigure un sistem judiciar şi penal de încredere şi transparent. Infractorii nu ar trebui să aibă capacitatea de a păstra câştiguri obţinute ilicit. Elitele, baronii corupţi şi conexiunile politice nu ar trebui să reprezinte un refugiu

Adrian Zuckerman: România este gata să-şi declanşeze adevăratul potenţial economic, dar poate face acest lucru doar prin adoptarea unor legi şi reguli de bun simţ pentru afaceri şi punând capăt corupţiei endemice.

Adrian Zuckerman: România este gata să-şi declanşeze adevăratul potenţial economic, dar poate face acest lucru doar prin adoptarea unor legi şi reguli de bun simţ pentru afaceri şi punând capăt corupţiei endemice.

24.02.2020, 00:05 789

Camera de Comerţ Româno-Americană (AmCham) a organizat Forumul CEO, la care au participat directorii companiilor membre ale AmCham, alături de prim-ministru, Ludovic Orban. Invitat al acestui forum a fost şi ambasadorul american la Bucureşti, Adrian Zuckerman, care a declarat că România este pregătită pentru a-şi arăta adevăratul potenţial economic, doar că este nevoie de o legislaţie care să vină în sprijinul mediului de afaceri.

„România este gata să-şi declanşeze adevăratul potenţial economic, dar poate face acest lucru doar prin adoptarea unor legi şi reguli de bun simţ pentru afaceri şi punând capăt corupţiei endemice. Toate acestea vor conduce la beneficii economice enorme şi prosperitate“, spune Adrian Zuckerman, ambasadorul SUA la Bucureşti, în cadrul Forumului CEO organizat de AmCham.

România a ajuns la o rată record a emigraţiei, îşi pierde tinerii, dar şi muncitorii, iar acest lucru este cauzat de faptul că urmările comunismului încă se resimt în conştiinţa populară pentru că după 30 de ani nu au fost în totalitate reparate.

„Distrugerile produse încă nu au fost reparate şi pot fi adâncite. România îşi pierde tinerii şi muncitorii de toate vârstele, într-o rată record a emigraţiei. Oamenii nu pleacă pentru că pot câştiga mai mulţi bani în altă parte, ci pleacă pentru că îşi pierd speranţa“, spune Zuckerman.

Ambasadorul american este de părere că privatizarea e un lucru necesar pentru prosperitatea unei ţări, astfel că un mediu de afaceri liber ar putea oferi României bogăţia şi prosperitatea necesare pentru toată lumea.

 

Alte declaraţii ale ambasadorului

►„Capacitatea oligarhilor cu legături politice şi a baronilor de a controla interesele de afaceri şi de a limita competiţia pe piaţa liberă trebuie să ia sfârşit. Doar un mediu de afaceri stabil, predictibil şi complet transparent poate atrage investiţiile necesare, care să ducă la dezvoltare şi să promoveze o economie“

►„Pentru a realiza o creştere economică, România trebuie să asigure un sistem judiciar şi penal de încredere şi transparent. Nu numai că modificările anterioare, concepute cu intenţii greşite şi menite să relaxeze legislaţia penală, trebuie să fie redresate, dar şi aplicarea completă, promptă, corectă şi constantă a legilor existente trebuie să fie, de asemenea, o prioritate. Infractorii nu ar trebui să aibă capacitatea de a păstra câştiguri obţinute ilicit. Elitele, baronii corupţi şi conexiunile politice nu ar trebui să reprezinte un refugiu. Statele Unite s-au angajat să ajute România să scape de flagelul corupţiei şi de durerosul trafic de persoane.“ Miruna Diaconu

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO