Eveniment

Adrian Streinu-Cercel: „Nu se pune problema să convingem pe cineva să se vaccineze. Dacă nu pricep că din acest virus se moare, e problema lor”

Adrian Streinu-Cercel: „Nu se pune problema să...
27.12.2020, 12:08 1224

Duminică, la ora 9.00, a început campania naţională de vaccinare împotriva coronavirusului.

Campania de vaccinarea începe în toate cele 10 spitale de boli infecţioase aflate în prima linie în lupta împotriva COVID-19.

În urmă cu zece luni intra pe poarta Institutului Matei Balş. Profesorul Adrian Streinu-Cercel a declarat duminică dimineaţă, după ce a fost dat startul campaniei de vaccinare împotriva COVID în România că a fost o muncă titatnică pe parcursul acestor luni. „Am încercat să vedem fiecare mecansim de inducere a bolii şi cum putem să intervenim asupra acestor mecanisme cu medicamentele pe care le aveam.”

Imunitatea colectivă, un mit? Într-un oraş din Brazilia 75% dintre locuitori au anticorpi, dar imunitatea de turmă nu a fost atinsă

Adrian Streinu-Cercel: „Fiecare care vine aici doreşte să se vaccineze, e vorba de dorinţa de a se vaccina, nu e vorba că-l împinge cineva de la spate.”

„Vaccinul este superb din punctul de vedere al modului în care a fost conceput. Sunt practic nişte grămăjoare mici de grăsime şi în interiorul acestor grămăjoare este pusă o moleculă de ARN, care induce în organismul nostru producerea acelei molecule de vârf – spike – pe urmă celelalte celule vin şi fac treaba şi fac anticorpul necesar, ca atunci când vine virusul să fie inactivat de la poarta de intrare. Ceea ce este nemaipomenit.”

Citiţi articolul integral pe Aleph News

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO