Eveniment

Adrian Ilie: Am cumparat 30 de hectare in Capitala si 7 la Brasov

11.04.2006, 00:00 37

Fostul fotbalist international Adrian Ilie a cumparat mai multe suprafete de teren in jurul Capitalei si la Brasov pe care va construi un complex de locuinte, intentionand sa isi extinda afacerile imobiliare si in orasele Cluj-Napoca si Bistrita, au declarat surse din piata imobiliara.

Adrian Ilie a confirmat informatia, precizand ca terenurile din Bucuresti si Brasov au fost achizitionate impreuna cu alte trei persoane si in parteneriat cu o firma austriaca.

"Am cumparat circa 30 de hectare de teren situate in diferite zone periferice ale Capitalei si alte 7 hectare la Brasov, la un pret mediu de 8-10 euro/mp. Vom construi in special ansambluri de locuinte, dar este posibil sa ne orientam si catre alte tipuri de investitii, cum ar fi centre de afaceri sau cladiri cu destinatie turistica", a spus Adrian Ilie. El a precizat ca intentioneaza sa isi extinda afacerile imobiliare la Cluj si Bistrita.

Ilie are afaceri si in turism, fiind proprietarul hotelului Ruia din Poiana Brasov. El si-a dezvoltat afacerile in zona prin constructia unui complex de vile pe acelasi format rustic si a unui restaurant de lux. Averea fostului international roman este estimata la 15 - 17 mil. dolari.

Domeniul hotelier si cel imobiliar au atras in ultimii ani investitii importante din partea fostilor sportivi. Astfel, Gheorghe Hagi, actualul antrenor al echipei de fotbal Poli Timisoara, detine hotelul Iaki din Mamaia, care are 100 de camere, precum si mai multe proprietati - apartamente de lux in zone rezidentiale din Capitala. De asemenea, Gheorge Popescu detine mai multe proprietati in Ibiza, dar si un hotel in Calafat, in timp ce Anghel Iordanescu are un hotel in Predeal. In ceea ce-l priveste pe Dan Petrescu, acesta prefera investitiile pe piata imobiliara din Londra, deoarece incercarile de pe piata locala nu l-au multumit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO