Eveniment

Adrian Despot: M-am întors cu speranţă de la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis

Adrian Despot: M-am întors cu speranţă de la...

Autor: Madalina Cerban

06.11.2015, 19:13 8680

"Am fost la Cotroceni la prima rundă de consultări. Am fost invitat de către Preşedintele Klaus Iohannis şi am considerat că trebuie să fiu acolo, din respect pentru oamenii din stradă şi faţă de instituţia prezidenţială. Deşi niciunul dintre participanţi nu s-a autoproclamat 'reprezentant al străzii', cele mai multe dintre doleanţele noastre au fost exprimate! M-am întors cu speranţă", a scris Adrian Despot, vineri seară, pe contul său de Facebook.

Adrian Despot a participat la consultările preşedintelui Klaus Iohannis cu societatea civilă, organizate vineri după-amiază, deşi liderul trupei Viţa de Vie anunţase iniţial, pe Facebook, că prezenţa sa la aceste discuţii nu ar fi decât "o altă improvizaţie".

Adrian Despot a scris, vineri dimineaţă, pe Facebook, că participarea sa în calitate de reprezentant al protestatarilor la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis nu ar fi decât o altă improvizaţie, cântăreţul rugându-i totodată pe manifestanţi să nu facă greşeala de a înlocui nişte incompetenţi cu alţi incompetenţi.

"Vă mulţumesc pentru susţinerea şi încrederea acordată. Vă înţeleg furia şi dorinţa de schimbare. Şi eu, la fel ca şi voi, sunt sătul de improvizaţii. Participarea mea în calitate de reprezentant la consultări nu ar fi decât o altă improvizaţie. Nu am nici pregătirea şi nici priceperea necesară pentru aşa ceva. Cu toţii suntem nemulţumiţi de lipsa de profesionalism de care au dat dovadă atât clasa politică cât şi marea majoritate a funcţionarilor publici. Haideţi să nu facem greşeala de a înlocui o serie de incompetenţi cu o altă serie de incompetenţi", le-a transmis Adrian Despot protestatarilor, prin intermediul unui mesaj publicat, vineri dimineaţă, pe contul său oficial de Facebook.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, joi, că, pentru prima dată, va chema vineri la consultările pentru formarea guvernului societatea civilă şi reprezentanţi ai manifestaţilor, precizând că a auzit vocea străzii şi că va ţine cont de solicitările protestatarilor.

Liderul trupei Viţa de Vie, Adrian Despot, a fost rănit în incendiul din Clubul Colectiv, în urma căruia 32 de oameni au murit.

Noi proteste au avut loc, joi seară, în Bucureşti şi în mai multe oraşe din ţară, pentru a treia zi la rând, după ce revolta din stradă, generată de tragedia din clubul Colectiv, a dus la demisia Guvernului Victor Ponta, manifestanţii cerând schimbarea clasei politice. Proteste similare sunt anunţate şi pentru, vineri seară, în Capitală şi în alte oraşe din ţară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO