Eveniment

Administraţia Trump anunţă reduceri masive de taxe

Administraţia Trump anunţă reduceri masive de taxe

Autor: Catalina Apostoiu

28.04.2017, 00:00 204

Casa Albă a oferit un rezumat al ambiţioaselor planuri fiscale ale preşedintelui Donald Trump, acestea incluzând reduceri semnificative de taxe atât pentru persoanele fizice, cât şi pentru companii, relatează Deutsche Welle. Astfel, preşedintele Trump propune reducerea numărului de cote de impozitare de la şapte la trei în încercarea de a simplifica şi transparentiza sistemul fiscal.

Cea mai înaltă cotă de impozitare ar urma să fie redusă de la 39,6% la 35%. Administraţia Trump a semnalat de asemenea că va cere legislatorilor americani să reducă cota impozitului federal plătit de companii la 15% de la nivelul actual de 35% şi să permită multinaţionalelor să-şi repatrieze profiturile din străinătate la o rată a impozitului de 10%, faţă de 35% în prezent.

Administraţia Trump nu a oferit multe detalii cu privire la cum vor fi obţinute veniturile suplimentare necesare pentru compensarea pierderilor generate de reducerile de taxe. Potrivit estimărilor Tax Foundation, numai reducerea impozitului pentru companii ar putea diminua veniturile federale cu aproximativ 2.200 miliarde de dolari în următorii zece ani.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO