Eveniment

Administraţia Fondului pentru Mediu a aprobat o finanţare de 22 milioane lei pentru închiderea a trei depozite de deşeuri municipale

Administraţia Fondului pentru Mediu a aprobat o...

Autor: Nicolae Oprea

08.07.2019, 16:49 167

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a aprobat, luni, finanţarea pentru închiderea a trei depozite de deşeuri municipale din judeţul Braşov. Suma totală care va fi alocată pentru închiderea depozitelor este de aproape 22 de milioane de lei.

„În şedinţa Comitetului de Avizare din data de 08 iulie 2019, Administraţia Fondului pentru Mediu a aprobat 3 dosare de finanţare depuse de unităţile administrativ teritoriale pentru închiderea depozitelor de deşeuri municipale neconforme, în aplicarea prevederilor deciziei Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, pronunţată în Dosarul C-301/17”, se arată într-un comunicat transmis, luni, de AFM.

Potrivit sursei citate, proiectele aprobate în cadrul şedinţei de luni, sunt următoarele:

- Oraşul Râşnov, judeţul Braşov – Sumă aprobată: 4.974.043,35 lei;
- Municipiul Săcele, judeţul Braşov - Sumă aprobată: 8.924.931,73 lei;
- Municipiul Făgăraş, judeţul Braşov – Sumă aprobată: 7.997.129,10 lei.

„Sesiunea de depunere a dosarelor de finanţare este în desfăşurare până la data de 30 august 2019, iar proiectele eligibile sunt cele din Lista depozitelor de deşeuri municipale care trebuie închise, conform deciziei Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, furnizată de către Ministerul Mediului şi publicată pe site-ul AFM”, se mai arată în comunicatul AFM.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO