Eveniment

Act aditional la privatizarea Sidex

17.12.2004, 00:00 15

Agentia pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) va incepe, in ianuarie 2005, sa negocieze cu LNM Holdings, proprietarul Ispat Sidex Galati, termenii unui act aditional la contractul de privatizare a combinatului, prin care va fi reglementata restrictionarea facilitatilor acordate de stat.
"Negocierile vor incepe dupa data de 1 ianuarie. Ca sa incepem negocierile trebuie sa-i anuntam mai intii care este pozitia noastra si modificarile aparute - cit este ajutor de stat, care sint schimbarile legate de facilitati, etc",  a declarat, presedintele AVAS, Mircea Ursache.
El a precizat ca negocierile nu au un termen limita de finalizare.
"Vor veni cu propuneri, ne vom gindi si noi. Oricum, nu este un termen-limita", a mai spus Ursache.
La inceputul lunii decembrie, Guvernul a redus cu doi ani perioada in care Ispat Sidex beneficiaza de scutire de la plata impozitului pe profit, stabilind ca aceasta facilitate sa expire la 31 decembrie 2004.
Totodata, Ministerul Economiei si Comertului a anuntat ca nici o societate siderurgica nu va mai beneficia, din ianuarie 2005, de acordarea unor ajutoare de stat.
Limitarea facilitatilor a fost determinata de cerintele Uniunii Europene.
Pachetul majoritar de actiuni al uzinei Sidex Galati a fost cumparat in 2001 de compania LNM Holdings N.V. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO