Eveniment

Accident în lanţ în Capitală. Şapte maşini, printre care o ambulanţă, implicate

Accident în lanţ în Capitală. Şapte maşini, printre...

Autor: Oana Despa

09.03.2017, 11:45 2967

Potrivit Brigăzii Rutiere a Capitalei, accidentul a avut loc pe Calea Floreasca, după ce un taximetrist care avea în maşină un pasager a ieşit de pe o stradă fără să acorde prioritate unei ambulanţe care transporta un pacient şi avea semnalele acustice şi luminoase în funcţiune. În urma impactului, ambulanţa a ricoşat în alte cinci maşini.

Pacientul aflat în ambulanţă a fost preluat de un alt echipaj, în timp ce asistenta şi şoferul care a provocat accidentul au fost transportaţi la Spitalul Floreasca.

"Ambulanţa mergea pe Calea Floreasca. Transporta o pacientă de la un cămin din Pipera la Spitalul Floreasca. Mergeau cu girofar, sirenă, nu rulau cu viteză mare, din relatările ambulanţierului aveau 60km\oră, nefiind o urgenţă. Pe Calea Floreasca, în dreptul lacului au fost loviţi din lateral de un taximetru care a depăşit linia dublă continuă, au fost aruncaţi într-un taximetru din faţă şi au ricoşat într un stâlp de iluminat în partea dreaptă a drumului. Ambulanţa este foarte avariată. Personalul care ocupa ambulanţa nu a avut răni grave, ambulanţierul a avut o uşoară presiune toracică datorită centurii. Asistenta care stătea pe scaunul din spate, în celula sanitară alături de pacientă, are traumatism la nivelul antebraţului stâng, probabil s-a lovit de targă. A fost trasportată pentru o radiografie la Spitalul Floreasca. Pacienta nu a avut niciun fel de problemă. Şi şoferul care a provocat accidentul a fost transportat la spitalul Floreasca acuzând dureri la nivelul membrelor inferioare", a declarat Alis Grasu, directorul Ambulanţei Bucureşti – Ilfov pentru agenţia de presă MEDIAFAX.

La faţa locului se fac cercetări. Şoferului care a provocat accidentul i se poate reţine permisul de conducere şi aplica o amendă contravenţională. În funcţie de ce va constata medicul legist, acesta riscă deschiderea unui dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO