Eveniment

ACAROM: Producţia de componente auto şi automobile continuă, dar ne aşteptăm la scăderi din cauza pieţei auto

ACAROM: Producţia de componente auto şi automobile...

Autor: Bogdan Alecu

16.03.2020, 00:07 729

Per total, producţia la Dacia a scăzut în primele două luni cu 21%, la 51.140 de unităţi. Cel mai afectat rămâne în continuare Duster, care a înregistrat o scădere de 28%, la 36.421 de unităţi, în timp ce Logan a urcat cu 6%, la 5.700 de unităţi.

Producţia de automobile continuă în ritm normal, atât la Dacia la Mioveni, cât şi la Ford la Craiova şi la fel şi în cazul producătorilor de componente auto, potrivit datelor Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România (ACAROM). Pe de altă parte, producţia de acum vine în urma comenzilor de acum una până la trei luni, în timp ce spre exemplu situaţia din Italia, unde doar supermarketurile şi farmaciile mai sunt deschise din cauza epidemiei de Coronavirus. Italia este una dintre cele mai mari pieţe europene atât pentru Dacia, cât şi pentru Ford, în condiţiile în care Ford Puma a înregistrat cereri puternice, iar constructorul de la Mioveni miza pe noile motorizări pe GPL, versiuni cu cerere mare.

„Nu există probleme momentan în nicio uzină auto sau fabrică de componente auto. Avem discuţii zilnice cu toate companiile, în condiţiile în care situaţia se poate schimba de la o oră la altă. Până acum niciun angajat din auto nu are nicio problemă legată de Coronavirus“, a spus Adrian Sandu, secretar general al ACAROM.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO