Eveniment

Absolvenţii programului WU Executive MBA Bucharest şi-au prezentat proiectele antreprenoriale

Absolvenţii programului WU Executive MBA Bucharest...

Autor: Ramona Cornea

14.05.2021, 09:35 354

Absolvenţii programului WU Executive MBA Bucharest şi-au prezentat proiectele antreprenoriale, iar printre temele proiectelor de anul acesta este o platformă care pune în legătură pacienţii şi farmaciile - Pharma2go, un nou brand de batoane de cereale cu fructe – Granarium, un instrument de auto-contabilitate pentru freelanceri, un proiect pentru reciclarea PET-urilor – End Waste, precum şi un proiect pentru un spaţiu de producţie ecologic pentru extragerea uleiului rar - Natural Extracts Production.

În comisia de examinare a programelor au fost: Lukas Kollingbaum, consultant în cadrul McKinsey, Jason Li-Ying, profesor de inovare şi antreprenoriat la Universitatea Tehnică din Copenhaga (DTU), Arnold Schuh, director al centrului de competenţă pentru pieţele emergente şi CEE în cadrul WU, şi Phillip C. Nell, Academic Director, Executive MBA Bucharest.

WU Executive Academy, parte a Universităţii de Economie şi Afaceri din Viena, cea mai mare universitate de business din Europa, a înregistrat  un număr record de înscrieri pentru programul de Executive MBA din Bucureşti, un sfert dintre studenţi ocupând poziţii de director general, majoritatea în IT, telecomunicaţii şi energie. Astfel, pentru promoţia 2020-2022 s-au înscris 33 de manageri şi antreprenori români şi străini, cel mai mare rezultat de la începerea programului în România, în 2006. 

Circa o treime dintre studenţi au fost susţinuţi financiar de companiile pentru care lucrează, o altă treime beneficiază de co-plată din partea companiilor iar restul s-au finanţat singuri. Conform statisticilor, studenţii îşi pot recupera în totalitate banii în primii trei ani de după absolvire, ca urmare a creşterilor salariale.

Programul se desfăşoară în regim part-time, pe o durată de 16 luni, şi cuprinde 14 module care acoperă noţiuni de management general şi leadership global. Acesta se încheie cu un proiect final - “Capstone Project”, care constă în realizarea unui plan de afaceri pentru un proiect antreprenorial

EMBA Bucharest se află în cel de-al 14-lea an de activitate în România şi are circa 400 de alumni. Aproximativ 70% dintre absolvenţi avansează în carieră după absolvirea cursurilor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO