Eveniment

Absolvenţii de gimnaziu care nu au putut susţine Evaluarea Naţională încep de luni etapa specială

Absolvenţii de gimnaziu care nu au putut susţine Evaluarea Naţională susţin, de luni, probele în cadrul unei etape speciale. Ministerul Educaţiei anunţă că s-au înscris 60 de candidaţi.

Absolvenţii învăţământului gimnazial care au fost în izolare/carantină din cauza COVID-19 sau care, din alte motive justificate cu certificat medical, nu au putut finaliza/participa la probele de examen ale Evaluării Naţionale pot susţine aceste probe în etapa specială, care începe luni, 5 iulie, cu proba de Limba şi Literatura Română. În 6 iulie este proba scrisă la Matematică, în 7 iulie proba scrisă de Limba şi Literatura Maternă, urmând ca rezultatele să se afişeze în 9 iulie, dată de la care se pot depune şi contestaţiile. Acestea se vor corecta în perioada 10 - 11 iulie, iar în 12 iulie vor fi afişate rezultatele finale.

S-au înscris peste 60 de candidaţi.

Media de admitere constituie criteriu pentru admiterea în învăţământul liceal de stat, fiind media ponderată între media generală obţinută la Evaluarea Naţională (cu o pondere de 80%) şi media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).

În prima etapă de repartizare computerizată şi admitere în învăţământul liceal de stat din acest an, completarea opţiunilor în fişele de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a şi de către părinţii acestora, asistaţi de diriginţii claselor a VIII-a, se va derula în perioada 16 - 22 iulie. Repartizarea computerizată a candidaţilor din seria curentă, precum şi a celor din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2021-2022 va avea loc în data de 24 iulie.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.