Eveniment

A treia perioadă de carantină din Marea Britanie ar putea fi extinsă până în vară. Numărul zilnic de decese cauzate de COVID-19 ajunge la aproape 1.300: „Ţara rămâne în ghearele pandemiei”

A treia perioadă de carantină din Marea Britanie ar...

Autor: Eduard Ivanovici

22.01.2021, 14:28 8618

A treia perioadă de carantină din Marea Britanie pare că nu se va sfârşi prea curând, de vreme ce guvernul a declarat că nu a sosit timpul să relaxeze restricţiile de circulaţie, scrie Bloomberg.

Premierul Boris Johnson şi ministrul de interne Priti Patel nu au repetat în ultimul timp asigurările conform cărora Regatul Unit se va reîntoarce la normal în luna aprilie, chiar dacă programul de vaccinare a acoperit până acum 5 milioane de oameni.

În schimb, guvernul continuă să întărească nivelul de conformitate din rândul cetăţenilor, de vreme ce numărul de oameni care încalcă măsurile de distanţare socială nu reuşeşte să scadă, îngreunând astfel procesele de controlare a virusului.

În prezent, autorităţile iau în considerare plătirea cetăţenilor care au fost depistaţi pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 pentru a-i încuraja pe cei care prezintă simptome să meargă la cel mai apropiat centru de testare. Suma ar putea ajunge la 500 de lire, costul lunar ar programului fiind de circa două miliarde de lire, şi ar fi oferită persoanelor care se tem că îşi vor pierde din venituri dacă vor fi forţate să se autoizoleze.

„Este prea devreme să spunem sau să speculăm când vom ridica restricţiile. Ţara rămâne în ghearele pandemiei”, a declarat Patel.

Prim-ministrul Johnson nu a exclus varianta extinderii perioadei de carantină până în vară, în condiţiile în care noua tulpină a coronavirusului este „mult mai contagioasă”, iar Marea Britanie se va confrunta fără îndoială cu „câteva săptămâni grele”.

În ultimele 24 de ore au fost raportate 1.290 de decese cauzate de COVID-19 în Regatul Unit. Bilanţul ajunge astfel la aproximativ 95.000 de morţi, record absolut în Europa.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO