Eveniment

A murit celebrul creator de modă Roberto Cavalli, la vârsta de 83 de ani

A murit celebrul creator de modă Roberto Cavalli, la...

Autor: Laura Buciu

12.04.2024, 21:23 261

Creatorul de modă Roberto Cavalli a murit vineri la Florenţa, la vârsta de 83 de ani, după o lungă boală, potrivit ilsole24ore.com.

Roberto Cavalli lasă în urmă şase copii, cel mai mic fiind Giorgio, în vârstă de puţin peste un an. Copilul a fost botezat chiar de Cavalli după tatăl său, care a fost ucis de nazişti în represaliile de la Cavriglia (Arezzo), când viitorul designer avea doar trei ani.

Alături de Roberto Cavalli, în ultimele ore, ca şi în ultimii 15 ani, a fost partenera sa, Sandra.

Roberto Cavalli a murit astăzi în Florenţa, oraşul său natal.

Marele creator de modă, în vârstă de 83 de ani, era bolnav de mai mulţi ani şi mergea des la spital pentru controale, scrie La Republica.

În 2015, Cavalli a vândut compania omonimă fondată în anii 1970. Animalele sale deveniseră un element distinctiv al mărcii, la fel ca şi blănurile cu broderii, rochiile lungi şi bogate, cu fante mari şi multe transparenţe. Alături de colecţiile haute couture şi prêt-à-porter ale lui Roberto Cavalli, au luat naştere şi marca RC Menswear şi linia tânără Just Cavalli, lansată în 1998. În anii 2000, a luat naştere divizia Roberto Cavalli Home, prezentată la Salone del Mobile în 2012.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO