Eveniment

A fost evacuat ultimul român rămas în Afganistan

A fost evacuat ultimul român rămas în Afganistan

Autor: Laura Buciu

22.08.2021, 16:05 130

Ultimul dintre cetăţenii români aflaţi în Afganistan, care îşi exprimase dorinţa de a fi evacuat, a ajuns în siguranţă pe Aeroportul Internaţional din Islamabad, unde a fost preluat de personalul Ambasadei României din Pakistan, informează, duminică, Ministerul Afacerilor Externe.

Ultimul cetăţean român care a solicitat sprijin pentru repatriere autorităţilor române a reuşit evacuarea din Kabul şi a ajuns în siguranţă pe Aeroportul Internaţional din Islamabad, informează MAE.

Românul a fost preluat de personalul Ambasadei României din Pakistan.

„Acest cetăţean român, care lucra pentru un program ONU şi avea dublă cetăţenie, a României şi a Republicii Moldova, a fost evacuat şi ajutat să ajungă în siguranţă în Aeroportul internaţional din Kabul cu sprijinul partenerilor internaţionali, în pofida condiţiilor extrem de dificile din teren. Ulterior, acesta a fost preluat pe un zbor până la Islamabad, asigurat de parteneri internaţionali”, potrivit MAE.

Cetăţeanul român evacuat duminică era ultimul dintre cetăţenii români aflaţi în Afganistan care îşi exprimase dorinţa de a fi evacuat.

MAE transmite că, în prezent, toţi cetăţeni români care au solicitat sprijin pentru evacuare autorităţilor române se află în siguranţă în afara teritoriului afgan.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO