Eveniment

A fost descoperit un nou inamic al COVID-19. Vitamina K este vitală în lupta împotriva virusului

Pacienţii care au murit sau au fost internaţi pe Secţia de Terapie Intensivă cu COVID-19 erau deficitari cu o vitamină găsită în spanac, ouă şi brânzeturi tari şi albastre, crescând speranţa că schimbarea dietei ar putea fi o parte a răspunsului la combaterea acestei pandemii.A 

Cercetătorii care studiază pacienţii care au fost internaţi la spitalul Canisius Wilhelmina din oraşul olandez Nijmegen au explicat beneficiile vitaminei K după ce au descoperit o legătură între această deficienţă şi cele mai grave efecte ale coronavirusului.

COVID-19 provoacă coagularea sângelui şi duce la degradarea fibrelor elastice din plămâni. Vitamina K, care este ingerată prin alimente şi absorbită în tractul gastro-intestinal, este esenţială pentru producerea de proteine ​​care reglează coagularea şi pot proteja împotriva bolilor pulmonare.

Cercetătorii olandezi caută acum finanţare pentru un studiu clinic, dar dr. Rob Janssen, un om de ştiinţă care lucrează la proiect, a spus că, în lumina rezultatelor iniţiale, va încuraja un aport sănătos de vitamina K.

Aceasta se găseşte în brânza cu mucegai albastru, în spanac, ouă dar şi în miso, celebrul preparat culinar japonez.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.