Eveniment

A fost declarată stare de urgenţă în New York din cauza epidemiei de COVID-19

A fost declarată stare de urgenţă în New York din...

Autor: Anamaria Cadis

08.03.2020, 10:06 2548

Guvernatorul New York, Andrew Cuomo, a declarat stare de urgenţă din cauza epidemiei cu noul coronavirus pentru a avea „un protocol de achiziţii şi testare mai rapid”, scrie CNN. 

„Am declarat oficial stare de urgenţă deoarece acest lucru ne oferă o serie de avantaje. Vom putea face achiziţii şi angaja mai mult personal, în special pentru a ajuta departamentele locale de sănătate foarte aglomerate”, a spus Cuomo.

Guvernatorul a adăugat că în această situaţie „Avem un protocol de achiziţii şi testare mai rapid şi vom profita de acest lucru”.

În cursul zilei de sâmbătă au fost depistate 13 noi cazuri de infectare cu noul coronavirus în New York, bilanţul total în acest stat fiind de 89.

În Statele Unite au fost înregistrate, până sâmbătă seara, 449 de cazuri şi 19 decese. Persoanele infectate cu noul coronavirus fiind în 32 de state şi districtul Columbia. Această cifră naţională include 379 de persoane diagnosticate prin sistemul de sănătate publică din SUA şi 70 de persoane repatriate în SUA - 46 de pe vasul de croazieră Diamond Princess, 21 de pe vasul de croazieră Grand Princess şi trei din China.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO