Eveniment

940.000 euro din bani europeni pentru lucrări de eficienţă energetică la o gradiniţă din Ploieşti

940.000 euro din bani europeni pentru lucrări de...

Autor: Daniel Lazar

21.12.2021, 12:43 209

Primăria Municipiului Ploieşti a demarat lucrări de eficientizare energetică a clădirii în care îşi desfăşoară activitatea Grădiniţa cu program prelungit “Sfântul Mucenic Mina”, în cadrul unui proiect finanţat din fonduri de la bugetul local şi din surse externe nerambursabile. Valoarea totală a contractului de finanţare este de 4.654.823,13 lei (circa 940.000 de euro), din care finanţarea totală eligibilă este în sumă de 4.234.865.89 lei.

Proiectul este inclus în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3- Sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiţie 3.1. - sprijinirea eficienţei energetice, a gestionării inteligente a energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice şi în sectorul de locuinţe, Operaţiunea B - Clădiri Publice - Cod SMIS  117889.

Execuţia lucrărilor va fi făcută de către Asocierea S.C. Ascent Pronconstruct S.R.L, S.C. Adcons  2007 S.R.L. şi  S.C. Vallys Deco S.R.L., prin lider de asociere, S.C. Ascent Pronconstruct S.R.L., în calitate de executant.

Obiectivul general al proiectului este reducerea emisiilor de carbon prin eficientizarea energetică a clădirii. Astfel, în cadrul acestui proiect, Grădiniţa cu program prelungit “Sfântul Mucenic Mina” va beneficia de următoarele lucrări: înlocuire tâmplărie exterioară, montare termosistem, recompartimentări interioare, lucrări de schimbare a instalaţiei termice şi electrice, montare sistem fotovoltaic şi pompe căldură, igienizări şi refacere grup sanitar pentru persoane cu dizabilităţi, montare scară metalică exterioară şi rampă pentru persoane cu dizabilităţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO