Eveniment

89% din clienţii Vola.ro cărora le-au fost anulate zborurile anul trecut au primit rambursări în valoare totală de peste 5,5 mil. euro

89% din clienţii Vola.ro cărora le-au fost anulate...

Autor: Miruna Diaconu

02.03.2021, 13:32 201

Peste 50.000 de clienţi Vola.ro, una dintre cele mai mari agenţii de turism online din România, au fost afectaţi anul trecut de anularea zborurilor, dintre aceştia 89% au primit deja soluţii de rambursare în valoare totală de peste 5,5 mil. euro.

Alte 1.300 de cazuri  urmează a fi soluţionate, însumând 260.000 euro, iar pentru ceilalţi aproximativ 4.300 de clienţi îndreptăţiţi să primească de la companiile aeriene 719.000 euro urmează a fi finalizate procesele de rambursare deja iniţiate.

Volumele de interacţiuni între specialiştii Vola.ro şi clienţi au crescut de peste 5 ori în decursul anului, iar liniile telefonice şi chatul Vola.ro au fost suprasolicitate, îndeosebi în perioada stării de urgenţă.

Până la finalul anului 2020, Vola.ro a recuperat pentru clienţii săi peste 5.5 milioane de euro, rambursarea fiind sub formă de numerar, vouchere de călătorie sau reprogramare gratuită a zborului.

“Pentru anul în curs, pe masură ce politicile companilor se stabilizează, ne-am propus să ajungem la un termen de soluţionare a cererilor de rambursare sub 30 de zile. Suntem mândri că am reuşit să recuperăm banii a peste 89% dintre clienţii afectaţi de anulările zborurilor în contextul pandemiei şi nu vom renunţa până când nu vor fi soluţionate toate cererile pe care le-am depus în numele clienţilor noştri. Preconizăm că cererea pentru bilete de avion va creşte treptat până în 2022 la nivelurile de dinainte de pandemie. Segmentul de business va fi cel cu revenirea cea mai lentă, în vreme ce produse precum Vola Boats sau asigurările Vola Medical şi Vola Rambursabil cu clauză de COVID-19 se bucură de o atenţie în continuă creştere din partea publicului.” a declarat Claudia Tocilă, Director de Marketing la Vola.ro.

In 2019, Vola.ro a avut o cifră de afaceri de aproximativ 10.6 milioane euro la un volum de tranzacţii de 71 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO