Eveniment

850 de vagoane de cereale la micul dejun in 2006

01.03.2006, 20:24 35

Piata cerealelor pentru micul dejun va creste in acest an cu circa 40% in volum fata de anul trecut, cand a fost atins un nivel de 6.000 de tone, a spus Romeo Cazanescu, country business manager al companiei Nestle Romania. Asta inseamna 850 de vagoane sau 85 de milioane de portii a 100 de grame.

El a precizat ca anul trecut consumul mediu pe cap de locuitor a fost de doar 280 de grame, in contextul in care in unele tari vest-europene ajunge si la 9 kg pe cap de locuitor.

In Polonia, spre exemplu, a precizat Cazanescu, se consuma circa 30.000 de tone de cereale anual.

"Consumul este redus, dar piata romaneasca este foarte dinamica. Cresterea consumului va avea loc ca urmare a aparitiei unor noi jucatori, dar si a unei informari mai bune a consumatorilor", a spus Cazanescu.

El a precizat ca piata interna s-a ridicat in 2005 la circa 25 mil. euro. Principalii jucatori pe acest segment sunt Nestle, Loulis, European Foods si Dobrogea. Potrivit datelor firmei, Nestle detine o cota de piata de 35% in categoria de cereale, ceea ce inseamna vanzari de 8 mil. euro, anul trecut.

Una din particularitatile pietei cerealelor din Romania este ponderea foarte mare a segmentului dedicat copiilor in total consum. "Circa 60% din piata cerealelor este reprezentata de produsele pentru copii", a mentionat directorul. El a mai spus ca piata batoanelor de cereale, care este estimata la 4 mil. euro anual, este de asemenea in crestere.

Printre marcile de cereale din portofoliul Nestle sunt Nesquick, Chocapick, Fitness. La inceputul acestui an, compania si-a innoit toata gama de produse din categoria cerealelor prin schimbarea compozitiei acestora (introducerea de cereale integrale in locul celor rafinate) si schimbarea ambalajului (ambalajul la cutie a fost inlocuit cu cel la punga) si a redus preturile. Nestle are o cifra de afaceri anuala de peste 80 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO