Eveniment

53.000 de joburi create în două luni de la noul Cod al muncii

53.000 de joburi create în două luni de la noul Cod al muncii

Autor: Adelina Mihai

17.08.2011, 00:04 429

Numărul de salariaţi din economie a crescut cu 54.300 de persoane de la începutul lunii mai (când a intrat în vigoare noul Cod al muncii) până la sfârşitul lunii iunie, arată datele Institutului Naţional de Statistică. În aceeaşi perioadă, reprezentanţii Inspecţiei Muncii au raportat un număr de 587.609 contracte de muncă nou- încheiate.

"Majoritatea contractelor de muncă care au apărut după 1 mai sunt sezoniere, fie în domeniul turismului, fie în domeniul construcţiilor, iar multe din cele 600.000 de noi contracte reprezintă transformări ale contractelor civile. Pe de altă parte, o mare parte din angajaţi, mai ales cei care lucrează în proiecte europene, au câte 3-4 contracte de muncă", crede Bogdan Hossu, liderul confederaţiei sindicale "Cartel Alfa".

Într-adevăr, statisticile INS arată că cele mai multe joburi s-au creat în sectorul construcţiilor, unde numărul de salariaţi a crescut cu 15.700 în ultimele două luni.

Şi în sectorul industriei, care concentrează cei mai mulţi angajaţi din sectorul privat, numărul angajărilor a crescut cu 10.100.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO