Eveniment

500.000 de euro in primul concept store de parfumuri de lux

500.000 de euro in primul concept store de parfumuri de lux

Cel mai scump parfum din cadrul concept store-ului face parte din linia Parfums MDCI si costa 3.500 de euro

05.09.2008, 22:33 102

Compania Elysee Concept a lansat ieri, in urma unei investitii initiale de 500.000 de euro, Elysee Concept, Maison des Parfums, primul concept store de parfumuri de lux din Romania, care va distribui peste 30 de branduri.
"Elysee Concept va aduce in Romania puncte de reper in parfumerie, inclusiv numele cele mai exclusiviste, inaccesibile chiar si pentru publicul din tarile vestice", a spus pentru Ziarul Financiar Cristina Balan, proprietara si directorul general al Elysee Concept. Compania a renovat o vila istorica din Piata Lahovari pentru acest prim magazin dintr-o retea nationala ce se doreste dezvoltata in viitor.
"Urmeaza sa dezvoltam acest concept la nivel national, prin deschiderea de noi locatii, parteneriate, francize si prin activitati de distributie." Compania a incheiat contracte de distributie exclusiva pentru cele 30 de marci, intentionand sa acopere segmentul de distributie a parfumurilor de lux. Printre marcile care se vor regasi la Elysee Concept, Maison des Parfums se afla si Ambregris, Paris, un parfum celebru, disponibil doar la Hotelul Ritz din Paris.
Parfumul include un ingredient ce provine, de fapt, dintr-o secretie a unei specii de balena, care se ridica la suprafata apei sub forma unei substante solide, asemanatoare cu ceara. De altfel, toate ingredientele parfumurilor sunt naturale, in afara de mosc care nu mai poate fi folosit din cauza legilor referitoare la cruzimea impotriva animalelor.
Cel mai scump parfum din cadrul concept store-ului face parte din linia Parfums MDCI - 3.500 de euro. Pretul indica atat raritatea parfumului, cat si ambalajul special - o sticla din cristal, al carei dop reprezinta un bust, obtinut printr-o tehnica speciala de modelare a cristalului, inventata de Lalique, si care nu se mai foloseste in prezent pentru ca este prea costisitoare. Alte branduri includ Penhaligon's (un alt parfum in editie limitata), Comptoir Sud Pacific, Biehl, Christiano Fissore, Art of Perfumery si Amouage, creat de casa de parfumuri care apartine seicului din Oman.
Alt jucator de pe piata parfumurilor de lux din Bucuresti este parfumeria Madison.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO