Eveniment

50 mil. euro pentru centura Capitalei

15.06.2007, 19:12 12

Proiectul de realizare a centurii de nord a Capitalei, care se va intinde pe o distanta de 73 de km intre Chitila si Voluntari, va atrage investitii de pana in 150 de milioane de lei (circa 50 mil. euro) intr-o prima etapa, urmand ca ulterior suma sa fie majorata in functie de valoarea lucrarilor, potrivit lui Ludovic Orban, ministrul transporturilor.
Fondurile au fost atrase de la Fondul National de Dezvoltare, din care vor fi alocati circa 335 de milioane de lei (100 mil. euro) pentru finantarea, in 2007, a unor proiecte de infrastructura precum centura de nord a Capitalei, reparatii la Aeroportul Mihail Kogalniceanu, construirea de locuinte sociale pentru persoanele ale caror case au fost retrocedate.
Totodata, din Fondul National de Dezvoltare vor fi alocate fonduri pentru realizarea autostrazii Bucuresti-Brasov, pe tronsonul Bucuresti-Ploiesti (125 mil. lei), prima etapa a variantei de ocolire a Municipiului Iasi (20 mil. lei), varianta de ocolire a orasului Suceava (15 mil. lei), centura Ploiesti Vest (10 mil. lei), lucrari de reparatii la pista decolare-aterizare a Aeroportului Mihail Kogalniceanu (judetul Constanta), unde vor fi derulate operatiuni militare ale fortelor NATO (9,7 mil. lei), reabilitarea sistemelor de alimentare cu apa (3 mil. lei), constructia de locuinte sociale (25 mil. lei).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO