Eveniment

44 de milioane de euro pentru digitalizarea concursurilor pentru funcţii publice din PNRR. Liviu Mălureanu, preşedintele ANFP: Începând cu 2023 toate concursurile pentru ocuparea funcţiilor publice vor trece prin ANFP. De multe ori concursurile de angajare la stat sunt simple formalităţi

Liviu Mălureanu, preşedintele ANFP: Aplicaţia este dezvoltată de către ANFP şi a costat 15.000 de lei, nu a fost foarte scumpă. Nu este o aplicaţie foarte complexă, dar nu există una similară în România.

Liviu Mălureanu, preşedintele ANFP: Aplicaţia este dezvoltată de către ANFP şi a costat 15.000 de lei, nu a fost foarte scumpă. Nu este o aplicaţie foarte complexă, dar nu există una similară în România.

Autor: Răzvan Botea

30.07.2021, 11:00 318

Începând cu 2023 toate concursurile pentru ocuparea funcţiilor publice vor trece prin Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP). Pentru digitalizarea şi organizarea concursurilor, în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) sunt prevăzute 44 de milioane de euro pentru digitalizarea procesului de selecţie şi apoi a concursului de ocupare a funcţiilor publice. „Per total avem undeva la 44 milioane de euro. Doar pentru concursul naţional sunt circa 10 mil. euro. Faptul că este inclus în PNRR înseamnă şi o voinţă politică. PNRR este în primul rând un mecanism de reformă. Când avem acest mod de organiza concursu­rile agreat în PNRR, înseamnă voinţă politică în coaliţia de guvernare“, a spus, răspunzând unei întrebări ZF, Liviu Mălureanu, preşedintele ANFP. ANFP a organizat joi o conferinţă pe tema digitalizării concursurilor pentru ocuparea posturilor de funcţionari publici. Agenţia a dezvoltat o aplicaţie care extrage aleatoriu două subiecte din circa 100 la un concurs de ocupare a unei funcţii publice. Astfel, susţin iniţiatorii, este imposibil ca un candidat să primească răspunsurile înainte, o practică întâlnită în concursurile de angajare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO