Eveniment

37 de români au murit din cauza coronavirusului. Cel mai tânăr are 39 de ani şi este din Ialomiţa

37 de români au murit din cauza coronavirusului. Cel mai...

Autor: Laura Buciu

29.03.2020, 10:15 5484

Încă 3 români au murit din cauza coronavirusului. Este vorba despre 3 bărbaţi din judeţul Ialomiţa, dintre care unul a murit în izolator. El este şi cel mai tânăr român care a murit, având doar 39 de ani, fără alte afecţiuni. Bilanţul ajunge la 37 de decese.

Grupul de Comunicare Strategică anunţă că toate persoanele sunt din judeţul Ialomiţa.

Unul dintre bărbaţi are doar 39 ani şi este din judeţul Ialomiţa. S-au recoltat probe pentru COVID-19 în data de 26 martie, iar sâmbătă a venit rezultatul pozitiv. El a murit în 26 martie în izolatorul CPU Spital Ţăndărei. Tânărul nu avea boli asociate cunoscute.

Un alt bărbat care a murit din cauza coronavirusului are 60 ani şi este tot din judeţul Ialomiţa. A murit în 25 martie acasă. Bărbatul suferea şi de obezitate.

Al treilea bărbat din Ialomiţa avea 77 de ani şi a murit în 25 martie acasă.

GCS anunţă că pentru decesele 36 si 37 s-au recoltat probe necroptice de către medicina legală în 26 martie, iar rezultatul a fost pozitiv în data de 28 martie.

Niciunul dintre decedaţi nu a avut istoric de călătorie şi nici contact cunoscut cu caz confirmat.

Primul deces din România al unui pacient infectat cu noul coronavirus a fost anunţat duminică, 22 martie, de Grupul de Comunicare Strategică, fiind vorba despre un bărbat de 67 de ani confirmat în 18 martie cu Covid-19 la Unitatea de primi Urgenţe a Spitalului Filiaşi. Acesta suferea de cancer în fază terminală.

Următoarele victime:

2. Bărbat de 74 de ani internat la Spitalul Universitar din Bucureşti, care suferea şi de o boală cronică preexistentă

3. Bărbat în vârstă de 70 de ani - om de afaceri, patron al unui complex comercial şi al echipei de volei feminin, dar şi fost viceprimar al oraşului Piatra-Neamţ - internat în Spitalul Judeţean Piatra Neamţ, confirmat pozitiv în data de 19 martie 2020 şi transferat la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi în data de 20 martie, tot cu afecţiuni cronice preexistente (diabet, hipertensiune arterială)

4. Femeie de 72 de ani internată în Spitalul Judeţean Suceava, cu afecţiuni asociate cronice (diabet, boli cardiovasculare)

5. Bărbat de 71 ani din Suceava, internat la Spitalul Judeţean Suceava

6. Bărbat de 64 de ani din Arad, internat din data de 20 martie

7. Bărbat în vârstă de 65 ani, internat la Spitalul Universitar Bucureşti, confirmat pozitiv în data de 21 martie

8. Bărbat în vârstă de 70 ani, internat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Craiova, confirmat pozitiv în 19 martie.

9. Bărbat de 59 de ani, pacient al Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava

10. Femeie 80 ani, pacientă în Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava

11. Bărbat de 74 de ani din Ialomiţa, internat la Bacău

12. Bărbat 71 ani, internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava

13. Femeie de 72 de ani din judeţul Caraş-Severin, care a murit la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Timişoara

14. Bărbat de 51 de ani din Suceava, care suferea şi de obezitate

15. Bărbat de 63 ani din judetul Neamţ, internat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Iaşi

16. Femeie 70 de ani, din Suceava

17. Femeie 70 de ani, din Suceava

18. Femeie de 76 de ani din Huedin, judeţul Cluj. EFemeia mai suferea de hipertensiune arterială şi diabet.

19. Bărbat, 56 ani, din judeţul Dâmboviţa, hemodializat la un Centru de dializă, internat iniţial la Spitalul de Urgenţă Bucureşti Floreasca, transferat în 23 martie, când a fost confirmat pozitiv cu noul corinavirus la Spitalul de Boli Infecţioase „V. Babeş”.

20. Bărbat, 49 ani, din judetul Timiş, neinternat. S-a prezentat în 20 martie la Spitalului Judeţean de Urgenţă Timişoara unde a fost diagnosticat cu pneumonie acută. Conform pacientului, acesta nu a călătorit în străinătate şi nici nu a fost contact al unei persoane pozitive. În 21 martie s-a prezentat şi la Spitalul de Boli Infecţioase Timişoara, neinternat, diagnosticat cu pneumonie acută. În 24 martie a chemat ambulanţa, i s-au recoltat proba de exudat pentru Covid şi a fost lăsat acasă. Confirmat în 26 martie, decedat în aceeaşi zi. Pacientul avea boli cronice preexistente (poliartrită reumatoidă şi hipertensiune arterială).

21. Femeie, 70 ani, din judetul Neamţ, internată în Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ pentru hemodializă. A murit în 25 martie, infecţia s-a confirmat în 26 martie.

22. Bărbat, 45 ani, din judeţul Arad, confirmat în 25 martie, mort în aceeaşi zi în ambulanţă, în timp ce era dus la Spitalul „V. Babeş” Timişoara.

23. Bărbat, 75 ani, din judeţul Iaşi, internat şi confirmat în data 22 martie, mort în 26 martie. Avea comorbidităţi diabet zaharat complicat.

24. Femeie, 80 de ani din Bacău. Era internată la Spitalul Clinic de Boli Infectioase Iaşi în secţia de ATI. Femeia avea şi insuficienţă cardiacă şi fibrilaţie atrială. A murit în 26 martie.

25. Bărbat, 81 de ani din Bucureşti. Internat la Spitalului „Sf Ioan”, ulterior transferat la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş”.

26. Bărbat, 65 de ani din judeţul Timiş, cunoscut cu afecţiuni cardiovasculare. Internat în 10 martie la Institutul de Boli Cardiovasculare Timişoara, iar din data de 25 martie era intubat în secţia de ATI.

27. Femeie, 71 ani din Arad, cunoscută cu diabet zaharat, s-a internat la Spitalul Judeţean, secţia Boli Infecţioase prin Unitatea de Primiri Urgenţe, în data de 25 martie. Din 27 martie a fost transferată în secţia de ATI, unde a decedat în aceeaşi zi. La internare prezenta insuficienţă respiratorie acută.

28. Femeie, 74 ani , jud. Arad internată în 18 martie în Clinica de Diabet şi Boli de Nutrişie a SJU Arad. În 25 martie i s-au recoltat probe pentru COVID-19. Rezultat pozitiv în data de 27 martie. Din 26 martie transferată în ATI. Data deces 26 martie.

29. Femeie, 60 ani, jud Arad, internată în secţia de boli infecţioase Arad din data de 25 martie , apoi transferată în ATI în aceeaşi zi. Recolta pentru COVID-19 în data de 25.03.2020, rezultat pozitiv în 26 martie. Decedată în 26 martie.

30. Bărbat de 74 de ani, cu neoplasm în stadiu terminal, mort la Spitalul din Hunedoara.

31. Bărbat de 65 ani, din judeţul Arad, internat în Spitalul Judeţean Arad, transferat în data de 25 martie la Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş Timişoara, a murit sâmbătă. Acesta suferea şi de hipertensiune arterială şi obezitate.

32. Bărbat, de 67 ani, din judeţul Constanţa, internat în Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa din 25 martie, a murit sâmbătă. Avea hipertensiune arterială şi diabet zaharat.

33. Bărbat de 43 ani, suferise arsuri. Acesta fusese transferat de la Spitalul Judeţean Suceava şi operat în Spitalul de Chirurgie Plastică şi Reparatorie Bucureşti. Bărbatul a murit sâmbătă.

34. Femeie de 61 ani, din judeţul Hunedoara, internată în ATI Spitalul Judeţean Deva. Pacienta a fost confirmată cu COVID-19 sâmbătă, dar a murit în 23 martie. Suferea de boli cardiovasculare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO