Eveniment

37 de paturi de Terapie Intensivă pentru bolnavii cu COVID-19 sunt libere în România

37 de paturi de Terapie Intensivă pentru bolnavii cu...

Autor: Laura Buciu

20.11.2021, 13:24 43

În secţiile de Terapie Intensivă sunt internaţi, sâmbătă, 1.519 pacienţi cu COVID-19, astfel că sunt libere 37 de locuri, potrivit datelor din aplicaţia alerte.ms.

Conform datelor existente în aplicaţia alerte.ms, la nivel naţional există, sâmbătă, 1.708 de paturi de ATI destinate pacienţilor COVID-19. În Bucureşti sunt avizate de DSP 390 paturi de ATI pentru pacienţii de COVID-19.

De asemenea, la nivel naţional există o rezervă operaţională de 129 paturi ATI destinate pacienţilor de COVID-19. Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienţilor ATI depăşeşte capacitatea secţiilor principale.

1.591 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii ţări.

La nivel naţional, la acest moment sunt disponibile 37 paturi libere de ATI, trei în Bucureşti, unul în judeţul Bacău, două în judeţul Botoşani, unul în judeţul Caraş Severin, unul în judeţul Cluj, şase în judeţul Constanta, unul în judeţul Galaţi, două în judeţul Iaşi, două în judeţul Neamţ, patru în judeţul Sălaj, patru în judeţul Suceava, unul în judeţul Tulcea, şase în judeţul Vaslui, trei în judeţul Vrancea,

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO