Eveniment

30 de companii au început vaccinarea la sediile lor: Ford, Bosch, City Grill şi Alro sunt doar câteva dintre companiile care au deschis centre de vaccinare pentru angajaţi şi familiile acestora

30 de companii au început vaccinarea la sediile lor:...

Autor: Miruna Diaconu

27.04.2021, 19:05 387

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătaţii, a declarat în cadrul conferinţei de presă care a avut loc astăzi că 30 de companii private au început vaccinarea la sediile lor. Ford, Bosch, City Grill şi producătorul de aluminiu Alro sunt câteva dintre companiile care au deschis centre de vaccinare pentru angajaţi şi familiile lor.

„30 de companii private au demarat vaccinarea sau urmează să demareze vaccinarea în această săptămână. Câteva exemple: şantiere navale din Mangalia, Drobeta-Turnu Severin, Giurgiu, compania Ford de la Craiova şi platforma industrială care găzduieşte mai multe companii din Slatina. 13 companii din HoReCa - ştim de Complexul Therme, de lanţul City Grill deja. 13 echipe mobile au mers pentru efectuarea vaccinării în cadrul acestor campanii. Practic, în perioada care urmează, ca urmare a discuţiilor pe care le-am avut cu reprezentanţii autorităţilor locale şi cu direcţiile de sănătate publică, se vor organiza mai multe echipe mobile care vor merge către toţi operatorii care îşi doresc să organizeze puncte de vaccinare în interiorul companiilor pentru vaccinarea personalului şi a familiilor acestora”, a declarat Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

De asemenea, compania Bosch a deschis un centru vaccinare în cadrul fabricii din Cluj, care va permite accesul facil la imunizare pentru toţi angajaţii Bosch din regiune şi un membru al familiei, precum şi pentru toţi angajaţii furnizorilor externi, care îşi desfăşoară activitatea zilnică în cadrul unităţii de producţie.

De asemenea, noul centru de vaccinare va fi disponibil şi pentru alte două companii amplasate în parcul industrial Tetarom III. În plus, fiecare angajat poate înregistra pentru vaccinare un membru al familiei sau o persoană cu care locuieşte.

Centrul este gestionat şi coordonat de către Ministerul Apărării Naţionale şi de Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19.

„Bosch a menţinut o legătură strânsă cu autorităţile statului, pentru a sprijini campania naţională de vaccinare. De aceea, am primit cu deschidere propunerea iniţiată de Instituţia Prefectului Judeţului Cluj de a organiza un centru de vaccinare în cadrul locaţiei nostru din parcul industrial Tetarom III”, a afirmat Monica Constantinescu, directorul comercial al fabricii Bosch din Cluj.

Totodată, Alro Slatina, unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integraţi pe verticală din Europa, va deschide pe 4 mai, la sediul său, un centru de vaccinare pentru angajaţi şi familiile acestora.

Compania a amenajat centrul de vaccinare in incinta fabricii din Slatina, respectand toate cerintele Departamentului de Sanatate Publica pentru astfel de facilitati si, astfel, a primit aprobarea pentru a demara procesul de vaccinare incepand cu data de 4 mai.

„Vaccinarea este singura şansă de a reveni la o stare de normalitate atât în viaţa noastră privată, cât şi în cea de afaceri şi considerăm că este de datoria noastră să sprijinim eforturile autorităţilor locale şi naţionale de a accelera acest proces şi de a oferi angajaţilor noştri oportunitatea să primească protecţia necesară împotriva COVID-19”, a declarat Marian Năstase, Preşedintele Consiliului de Administraţie al ALRO.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO