Eveniment

27 august 2021 – Paharul cu… visuri: Desene, filme, emisiuni Recomandările lui Cătălin Păduraru – VINARIUM

27 august 2021 – Paharul cu… visuri: Desene, filme,...
28.08.2021, 09:49 126

Sunt câţiva oameni prin România care încep să ştie cu ce se „mănâncă” (mai exact, cu ce se „bea” – pentru că vorbim de vin) marketingul multisenzorial. Conturarea frontierelor acestui domeniu, dezvoltarea conceptului în interiorul acestora şi implementarea în practică este un proces complex care ar putea aduce, însă, mulţi bani operatorilor implicaţi şi, indirect, multor români care doar „ating” sectorul vitivinicol (oenoturism, inclus). Statul n-are bani. Sau are, dar nu pentru proiecte avangardiste. Sunt preferate proiectele prin care, cel mult, păstrăm – gâfâind – distanţa faţă de ţările din „plutonul fruntaş”. Seifurile private se deschid mai uşor pentru investiţii imobiliare şi autoturisme de lux. Atât am avut de zis. Nunc est Bibendum!

1. Good Season, Mezalimpe Queen Merlo’ Rosé – Merlot 2020, Moldova

Fără a fi neapărat stilul meu preferat (mai ales vara), prin lipsa „floralului”, rosé-ul cu IGP Ştefan-Vodă, din Republica Moldova, poate lega prietenii de nezdruncinat cu amatorii de vinuri mai puternice sau cu cei care nu rămân prizonierii vinului alb la peşte. Adevărul e că o caracatiţă la grătar iese din categoria limitativă „fructe de mare” şi vinul celor de la Mezalimpe ar completa fericit meniul. Pe etichetă este desenat un fazan. Nu este o sugestie de pairing (pasărea fiind prezentă pe toate etichetele producătorului), dar îmi promit să încerc vinul atunci când voi dezgheţa şi prepara fazanul din lada frigorifică.

2. Rasova Wines, Sur Mer Rosé– Fetească Neagră, Merlot, Pinot Noir

La rolurile contre-emploi, riscurile sunt mari. Reuşitele, însă, dau satisfacţii enorme. Fizicul, atitudinea, vibraţia actoricească a lui Alain Delon nu l-ar fi recomandat pentru roluri de dur (mai ales, în tinereţe) sau comice. Ei bine, Alain Delon... Cu toate astea, vinurile din sud vin(!) la pachet cu preconcepţia lipsei de aciditate şi, prin asta, a lipsei funcţiei de răcorire, de „stingere a setei”.  Pentru un contre-emploi reuşit, puteţi descărca filmul aici.

3. Castel MIMI, AnimAliens Rosé – Pinot Noir, Saperavi, Rara Neagră 2020, Moldova

Pe vremuri, era o emisiune „Confluenţe culturale”. Nu ştiu dacă se mai difuzează, dar ce ştiu sigur este că rosé-ul nostru vine dintr-un ciorchine de culturi. Pinot Noir – Franţa, Saperavi – Georgia, Rară Neagră (Băbească Neagră) – Moldova/România. Îmi place amestecul de fructe roşii mici de pădure, măceşe, coarne, kaki, coacăze. Producătorul adaugă rodii şi mi-e greu să-l contrazic. Urmărim şi noi, aşa, pe ultimele zile de vară, un documentar de... influenţe culturale?!

De urmărit pe acest post… www.castelmimi.md/ro

Dacă vă simţiţi bine în preajma vinului, urmăriţi emisiunea „Fraţi de Viţă” de pe TVR2!

Episoadele sezoanelor I şi II, de luni până sâmbătă, de la 17:00. Bineînţeles, cu... un pahar de vin în mână!

Arhiva emisiunilor „Fraţi de Viţă” pe TVRPlus.

În curând, pe YouTube, cu subtitrare în limba engleză!

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO