Eveniment

25 – 27 decembrie 2020 – Ce vinuri bem în acest weekend, 3 vinuri pentru 3 seri. Recomandările lui Cătălin Păduraru, Preşedintele VINARIUM International Wine Contest

25 – 27 decembrie 2020 – Ce vinuri bem în acest...

Autor: Catalin Paduraru

25.12.2020, 12:50 1287
 

42 de ecrane deschise, 6 „meeting rooms”, 1 „main room”, 5 camere TV în studio (fixe, macara, dolie, traveling), 2 camere în afara cadrului, sute de ore înregistrate, 6.000 de eşantioane trimise în toată lumea, jurizare electronică pe soft românesc (al doilea din lume) = VINARIUM. Primul concurs internaţional OIV & VINOFED organizat în format mixt online – ad locum. Singura competiţie desfăşurată în plină pandemie (în luna Mai au fost cele mai dure restricţii), exact la data programată – atunci când TOATE concursurile internaţionale afişau bannere: „Cancelled / Postponed”.

Vinurile tinere (albe şi rose) din producţia 2019 aveau nevoie de o ierarhizare şi o bună comunicare la început de an 2020. Am făcut-o cu costuri de energie, de risc şi, bineînţeles, financiare, dar am obţinut o poziţionare excelentă a României, am livrat o dovadă că inteligenţa şi persuasiunea nu ne sunt străine. De la vârful organizaţiilor internaţionale şi din partea „semnăturilor” puternice de pe mapamond au plecat în lume mesaje de apreciere şi de recunoaştere – fără echivoc - a întâietăţii demersului „Made în Romania”.

Mulţi dintre Dvs. care aflaţi – poate - pentru prima oară de această reuşită, dar şi cei care ştiţi deja despre puterea evenimentului istoric VINARIUM 2020,  vă puteţi întreba unde a fost mass media românească, unde au fost influencerii faimoşi, unde au fost oficialităţile...Pentru că ştim răspunsul, vă propunem să privim cu optimism la ceea ce putem face noi prin noi înşine.

Mass media este modelată de gregar dar, să nu ne ascundem după deget, şi modelează gregarul cu un apetit care se va aduna într-un decont greu. În rest, administraţia & „influenţării” s-au scăldat în zeama călduţă (şi mirositoare) a incompetenţei, dezinteresului sau, dimpotrivă, în cea a interesului lipit de propria persoană.

Pentru că se apropie finalul de an, pentru că pregătim ediţia 2021, îndrept un gând de recunoştinţă şi respect tuturor partenerilor care au ajutat decisiv la ridicarea acestei construcţii.

Sper ca munca oenologilor care au creat vinuri valoroase – premiate VINARIUM – să fie răsplătită prin alegerea acestor vinuri de către Dvs. Medalia pe care o găsiţi pe sticle le este şi vă este dedicată. VINARIUM – În semn de preţuire!

 

1. Domeniul Aristitei, Vizionar - Fetească Neagră 2019

2. Aurelia Vişinescu, Anima - 3 Fete Negre 2015/2016/2017

3. Davino - Flamboyant 2016

1. Domeniul Aristitei, Vizionar - Fetească Neagră 2019

Proaspăt oferită pieţei! Cel mai nou vin premium!

Are toate datele pentru a sta pe masa festivă de Crăciun şi de Revelion.

Un vis arătos, rubiniu strălucitor, care mai păstrează un halou violaceu abia perceptibil.

Mirosul şi gustul se leagănă între „fructe confiate, curmale, stafide, prune uscate” şi „notele [...] picante”.

Curajul de a-l livra fără baricare iubitorilor de Fetească Neagră este de admirat, iar rezultatul spectaculos. Deşi descriptorii de mai sus pot induce o plasare către supracopt, vinul este foarte viu şi... tineresc.

Foarte probabil, o nouă vedetă in Dealu Mare.

Felicitări Cristi Tudor!

Poftă bună, dragi cititori!

Deocamdată, vinul poate fi achiziţionat de la cramă sau de pe pe site-ul producătorului www.domeniularistitei.ro prin formularul de contact.

2. Aurelia Vişinescu, Anima - 3 Fete Negre 2015/2016/2017

Nu, nu e o greşeală. Vinul este obţinut din Fetească Neagră din trei recolte. Iar seria pe care am ales-o eu este... 007 (sună prea bine: „Sunt Fetească. Fetească Neagră”)

Nu vom şti exact care sunt proporţiile în care au fost asamblate cele trei recolte şi nici care şi cât s-au bucurat de maturare la stejar.

Important este rezultatul finit: un vin puternic (foarte puternic), arome primare, secundare şi terţiare în buchet (!), supraplin retronazal şi „lungime” de manual. Lipseşte ceva pentru prezenţa pe podium?

Aşteptăm nota publicului. Juriul a decis.

Afişat astăzi pe www.vindor.ro ,  aici.

3. Davino - Flamboyant 2016

Dacă sunt Sărbători, haideţi să ne răsfăţăm!

Cabernet Sauvignon, Merlot şi Fetească Neagră.

Turnăm în decantor şi uităm puţin de vinul nostru, timp în care antreurile şi vinurile de deschidere se vor fi dus deja.

Ne aducem aminte de el exact când trebuie.

Lumea vorbeşte deja mai încet, foamea s-a mai potolit, simţim sărbătoarea.

Că vine curcanul, căprioara, mielul, carnea de vită-n sânge, raţa, mai puţin contează.

Ba, poate, ar trebui s-avem prima sorbitură înainte de sosirea felului principal. E nevoie de concentrare. Un plonjeu cognitiv într-un lichid cu încărcătură semiotică. Aşa se nasc expresiile „E un dar divin! ”. Şi e.

Pe www.vinexpert.ro îl găsiţi aici.

    

Dacă vă simţiţi bine în preajma vinului, vă fac o invitaţie: urmăriţi emisiunea „Fraţi de Viţă” de pe TVR2. Sâmbăta de la 17:00 şi duminica, în reluare, de la 12:00. Bineînţeles, cu... un pahar de vin în mână!

Arhiva emisiunilor „Fraţi de Viţă” pe TVRPlus.

 

Lista vinurilor medaliate la VINARIUM 2020 o găsiţi aici.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO