Eveniment

21.000 de cadre MAI se vor afla la serviciu zilnic în minivacanţa de Rusalii. Traficul va fi supravegheat din aer

21.000 de cadre MAI se vor afla la serviciu zilnic în...

Autor: Laura Buciu, Mediafax

05.06.2020, 18:01 47

Aproximativ 21.000 de poliţişti, jandarmi, pompieri şi poliţişti de frontieră, alături de efective ale altor structuri operative ale MAI şi peste 2.200 poliţişti locali vor fi de serviciu în minivacanţa de Rusalii, anunţă autorităţile.

Potrivit MAI, în intervalul 5 – 8 iunie, vor fi mobilizaţi, zilnic, aproximativ 21.000 de poliţişti, jandarmi, pompieri şi poliţişti de frontieră, alături de efective ale altor structuri operative ale MAI şi peste 2.200 poliţişti locali.

Astfel, pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii, aplanarea stărilor conflictuale şi asigurarea intervenţiei operative la solicitările cetăţenilor, vor acţiona, zilnic, peste 11.000 de poliţişti, cu aproximativ 4.700 de mijloace de intervenţie. În zonele aglomerate, unde există riscul producerii de fapte antisociale, vor fi luate măsuri suplimentare, în funcţie de situaţie.

O prioritate pentru angajaţii MAI o reprezintă creşterea gradului de siguranţă a traficului rutier, prin prevenirea accidentelor şi asigurarea fluidizării circulaţiei, în special pe traseele spre destinaţiile turistice din zona montană sau de pe litoral.

Aproximativ 1.700 de poliţişti rutieri vor supraveghea traficul pe autostrăzi şi pe principalele drumuri naţionale. Aceştia vor acţiona, în medie, cu peste 330 de aparate radar şi vor beneficia de sprijin aerian din partea aeronavelor Inspectoratului General de Aviaţie.

În fiecare zi, aproximativ 5.200 de jandarmi se vor afla zilnic în teren, pentru a asigura măsurile de ordine şi siguranţă publică, în special în zonele în care este aşteptat un număr mare de persoane, precum staţiunile turistice.

MAI recomandă amatorilor de drumeţii montane să se echipeze corespunzător şi să nu se aventureze pe trasee nemarcate. În sprijinul lor, peste 180 de jandarmi montani vor fi prezenţi pe traseele turistice.

Pentru un răspuns rapid în situaţii de urgenţă, inclusiv în cele care privesc cazurile de prim-ajutor medical, în această perioadă, vor fi mobilizaţi, zilnic, peste 3.400 de pompieri militari şi paramedici, cu 1.138 de mijloace tehnice.

În ceea ce priveşte traficul prin punctele de trecere a frontierei de stat, acesta va fi gestionat de peste 4.300 poliţişti de frontieră. Infrastructura punctelor de trecere a frontierei va fi folosită la maxim, în funcţie de necesităţi, astfel încât controlul persoanelor, al documentelor şi al mijloacelor auto să se realizeze într-un timp cât mai scurt.

Reprezentanţii MAI le recomandă celor care intenţionează să tranziteze graniţele ţării în această perioadă să consulte aplicaţia Trafic online de pe site-ul Poliţiei de Frontieră, pentru a se informa despre timpul mediu de aşteptare în fiecare punct de trecere a frontierei şi pentru a-şi adapta traseul în funcţie de acesta.

De asemenea, MAI recomandă păstrarea distanţării sociale pentru desfăşurarea unor activităţi, precum şi purtarea măştilor de protecţie în toate spaţiile publice închise şi în mijloacele de transport în comun.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO