Eveniment

200 de noi cazuri de imbolnavire cu virusul AH1N1 in weekend

15.11.2009, 23:10 15

Numarul de imbolnaviri de gripa AH1N1 a continuat sa creasca inacest weekend, cand pana duminica la ora 12:00, au fost raportateaproape 200 de cazuri noi. Cele mai multe au fost in Bucuresti,peste 50 de noi cazuri.

Tot in weekend, o fetita din Bolotosani, in varsta de doi ani sijumatate, a fost internata in spital, initial medicii suspectand caare gripa AH1N1. La aproximativ doua ore de la internare fetita amurit, potrivit Mediafax. Ulterior, reprezentantii Directiei deSanatate Publica au spus ca aceasta suspiciune a fost inlaturata.Cauza exacta a decesului va fi cunoscuta luni dupa necropsie.

Gripa de tip AH1N1 a fost suspectata drept cauza a mortii si incazul unui barbat din Botosani. Acesta a decedat saptamana trecuta,iar in urma necropsiei s-a stabilit ca barbatul a murit in urmaunei pneumonii, si nu din cauza gripei AH1N1, asa cum a sustinutfamilia acestuia, potrivit Mediafax. Ministerul Sanatatii a anuntatca mai multe scoli isi amana reluarea activitatii din cauzavirusului. De la aparitia primei imbolnaviri, s-au inregistrat1.335 de cazuri, majoritatea fiind forme usoare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO