Eveniment

15 mai rămâne o ecuaţie cu multe necunoscute. Orban: Avem în evaluare toate posibilităţile de la prelungire a stării de urgenţă, la instituirea stării de alertă

15 mai rămâne o ecuaţie cu multe necunoscute. Orban:...

Autor: Departamentul Politic

29.04.2020, 11:19 3011

Premierul Ludovic Orban spune că autorităţile evaluează toate posibilităţile de la prelungire a stării de urgenţă, iar decizia va fi luată pe măsură ce se apropie 15 mai.

„Noi avem în evaluare toate posibilităţile de la prelungire a stării de urgenţă, instituirea stării de alertă. Decizia o vom lua pe măsură ce ne apropiem pe data de 15 mai şi de evoluţia economiei”, a declarat Orban.

Întrebat dacă se gândeşte la reluarea unor activităţi economice, premierul a răspuns: „Am căutat (...) să limităm la maximum numărul de activităţi economice pe care le-am restricţionat. Privitor la fiecare restricţie existentă a unei activităţi economice, facem o analiză foarte serioasă epidemiologică. Ne gândim la ce posibile măsuri de protejare a angajaţilor la locul de muncă şi care este eficienţa acestor măsuri”.

Întrebat, de asemenea, dacă lunile iulie şi august vor fi de vacanţă, premierul a spus că nu a fost încă luată decizia finală.

„Ministerele sunt implicate în adoptarea unor protocoale pentru fiecare activitate economică. În ceea ce priveşte activitatea restaurantelor, prezintă un risc destul de mare. Puţine restaurante au separeuri, nu poţi să porţi mască. Facem o analiză referitoare la restaurante. E puţin probabila reluarea activitatii pentru restaurante”, a declarat Orban.

De asemenea, prim-ministrul a declarat că deplasările în afara localităţilor nu se vor putea face în libertate totală: „Ne-am dori să existe posibilitatea ca oamenii să îşi petreacă concediile în destinaţii de vacanţă. Dar nu se poate anunţa acum cu certitudine”.

Declaraţiile au fost făcute de premier la uzina de produse speciale din Dragomireşti, judeţul Dâmboviţa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO