Eveniment

12,4 milioane lei pentru un laborator de radioterapie la Ploieşti

12,4 milioane lei pentru un laborator de radioterapie la...

Autor: Daniel Lazar

20.09.2021, 09:50 93

Municipiului Ploieşti va beneficia de un laborator de radioterapie la nivelul Spitalului Municipal, unitate sanitară aflată în administrarea autorităţii publice locale, valoarea totală a lucrărilor de construcţie fiind de 12.420.000 lei, fonduri ce sunt asigurate din bugetul municipalităţii. Lucrările de construire a Centrului de radioterapie din Ploieşti sunt executate în procent de 80%, termenul de finalizare a acestora fiind luna februarie 2022.

Echipamentele ce vor fi achiziţionate în cadrul proiectului sunt: accelerator linear medical (level 1 – dual energy), CT Simulator, TPS/CS (level 1), R&V cu toate licenţele, 2 seturi de sisteme de imobilizare, set complet de echipamente de dozimetrie (PSQA).

 “În urma dialogului pe care l-am purtat, în ultima perioadă, cu conducerea Ministerului Sănătăţii am reuşit să obţinem finanţarea necesară pentru echipamentele de specialitate necesare pentru dotarea laboratorului de radioterapie ce va funcţiona în cadrul Spitalului Municipal Ploieşti. Prin continuarea acestui proiect reuşim să creştem calitatea serviciilor medicale pentru ploieşteni şi să venim în sprijinul semenilor aflaţi în suferinţă care vor putea beneficia de condiţii optime de investigare, diagnosticare şi tratament, fără să mai fie necesar efortul deplasării acestor persoane către alte centre similare din judeţele limitrofe”, a precizat primarul Andrei Liviu Volosevici.

Ministerul Sănătăţii, prin Unitatea de Management al Proiectului Băncii Mondiale (UMPMB), are în derulare Proiectul privind Reforma Sectorului Sistemului Sanitar – Îmbunătăţirea Calităţii şi Eficienţei Sistemului Sanitar, finanţat prin Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BIRD), proiect nr. 8362RO, ratificat prin Legea nr.179/16.12.2014. Proiectul a fost prelungit de la data de 31.03.2021 până la data de 31.12.2024, până în momentul de faţă fiind finalizată evaluarea tehnică a tuturor centrelor de radioterapie din sistemul public naţional, considerate pentru intervenţii în cadrul proiectului BIRD 8362RO.

Astfel, la nivelul Ministerului Sănătăţii, au fost identificate resursele financiare pentru achiziţia unui pachet complet de echipamente pentru dotarea noului laborator de radioterapie din cadrul Spitalului Municipal Ploieşti, urmând ca, în luna octombrie 2021, să fie iniţiată procedura de licitaţie internaţională competitivă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO