Eveniment

1 DECEMBRIE 2013. Programul paradei militare de la Arcul de Triumf. HARTA FESTIVITĂŢILOR organizate de primării în Bucureşti şi în ţară

1 DECEMBRIE 2013. Programul paradei militare de la Arcul...

Autor: Gândul

30.11.2013, 16:50 10060

Peste 2.000 de militari români şi străini vor trece duminică, 1 Decembrie, pe sub Arcul de Triumf, la parada organizată în Capitală cu ocazia Zilei Naţionale a României, şi îi vor delecta pe cei prezenţi cu demonstraţii şi cu spectacolul pe care îl vor oferi aeronavele care vor survola zona. O desfăşurare de forţe ca nicio alta până acum, parada militară de 1 Decembrie va începe la 11:20 şi se va încheia la ora 12:00. Începând cu ora 10:00, gândul va transmite în direct de la Arcul de Triumf, într-o ediţie specială Gândul LIVE, cu Claudiu Pândaru, Cristian Tudor Popescu şi Lucian Mîndruţă prezenţi la eveniment, în timp ce Diana Marcu va modera ediţia din studioul emisiunii.

În spiritul „tradiţiei”, şi edilii sectoarelor bucureştene au pregătit ceva special de 1 Decembrie, fie că este vorba despre concerte de muzică populară, despre mii de porţii de sarmale sau fasole cu ciolan distribuite gratuit sau despre vouchere şi flori primite chiar la uşă din mâna primarului.

Festivităţi speciale de Ziua Naţională au loc duminică şi în marile oraşe din ţară, precum Braşov, Iaşi sau Alba Iulia. Nici de aici nu vor lipsi sectacolele de muzică folclorică, concertele de fanfară, mâncarea şi băutura. Toate, gratuite, după cum este obişnuit românul la astfel de ocazii.

Politica Zilei Naţionale

La Arcul de Triumf se vor afla, de la ora 11.00, şi politicienii, de la preşedinte şi premier, până la parlamentari, miniştri şi la primarii din Capitală. Dacă Victor Ponta l-a invitat pe Regele Mihai la parada de la Arcul de Triumf, Traian Băsescu i-a făcut o invitaţie similară preşedintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti. Va fi astfel prima oară când un şef de stat străin şi fostul monarh al României vor asista la defilarea de 1 Decembrie.

Timofti va fi prezent şi seara, la Cotroceni, la recepţia de Ziua Naţională, acolo unde politicienii se vor separa. Rezervat în declaraţii, Crin Antonescu a spus pentru gândul că a fost invitat la recepţie, dar nu va merge: „Am primit invitaţia de a participa la ceremonia de 1 Decembrie de la Palatul Cotroceni, dar nu o pot onora”.

Timofti nu va fi singurul oficial de la Chinişău care va sărbători 1 Decembrie în România. Primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, care a fost sâmbătă naşul de botez al nepoatei preşedintelui, Sofia Anais, va merge la Alba Iulia, acolo unde se vor lansa 95 de lampioane şi se va inaugura încă o latură a cetăţii istorice.

Citiţi mai multe detalii pe www.gandul.info

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO