Eveniment

1,2 mil. euro de la UE pentru semifabricate din beton

05.11.2009, 23:12 819

Firma Wise din Ramnicu Valcea, care produce semifabricate dinbeton (borduri, boltari, pavele) din 1999 si care anul trecut ainregistrat afaceri de 4,5 mil. euro, intentioneaza sa construiascao hala de productie si sa achizitioneze utilaje, proiect pentrucare ar urma sa primeasca fonduri nerambursabile de peste 1,2 mil.euro.
Cei doi asociati ai Wise, Liviu Patru si Marian Stanciucu, au depusanul trecut proiectul "Fabrica de pavele" in cadrul ProgramuluiOperational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice (POSCCE) "Un sistem de productie inovator si ecoeficient". "Intentionamsa crestem capacitatea de productie prin constructia unei fabricimoderne de la zero", spune Patru.
Proiectul care a fost semnat la sfarsitul lunii august are operioada de implementare de doi ani. "Ne dorim foarte mult saconstruim aceasta fabrica. Ne va ajuta sa reducem cheltuielile sipreturile si sa crestem calitatea produselor. Cand am depusproiectul aveam in dosar inclusiv autorizatiile de constructiepentru hala, pentru ca am vrut sa fim cu un pas inainte si dosarulsa fie interesant. As putea incepe maine constructia halei, artrebui doar sa intocmim caietul de sarcini pentru licitatii, insavrem sa mai asteptam sa vedem cum se misca piata anul viitor siabia apoi sa luam o decizie daca vom continua sau nuproiectul."
Principala problema cu care se confrunta in acest moment companiaeste ca, desi reuseste sa vanda produsele, este mai dificil saincaseze facturile. "Platile vin greu, banii sunt cea mai scumpamarfa in aceasta perioada."

Cine ia banii:
Compania: Wise din Ramnicu Valcea
Obiect de activitate: productie semifabricate din beton (borduri,boltari, pavele), tigle
Proiectul: "Fabrica de pavele"
Valoarea totala a proiectului: 2,3 mil. euro fara TVA
Suma pe care o primesc de la UE: peste 1,2 mil. euro
Cifra de afaceri in 2008: 4,5 mil. euro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO