Economia verde

ZF Economia verde. Roxana Puia, Environ: Cam 85% dintr-un echipament electric poate fi reciclat. Ar trebui să avem puncte municipale de colectare pentru aceste tipuri de deşeuri, dar din păcate infrastructura este aproape inexistentă

11.06.2021, 13:00

♦ Deşeurile electrice se referă la toate echipamentele care funcţionează pe bază de curent electric sau baterii ♦ Durata lor medie de viaţă, în România, este de circa zece ani.

Infrastructura destinată colectării deşeurilor electrice este aproape inexistentă în România la nivel municipal, iar cei care au intenţia de a recicla astfel de obiecte se văd în situaţia în care trebuie să parcurgă distanţe mari pentru a ajunge la un punct de colectare.

„Ar trebui să avem puncte mu­ni­ci­pale de co­lec­tare pentru aceste tipuri de deşeuri. Din păcate sunt foarte puţine, infra­struc­tura este aproa­pe inexistentă la nivel municipal. Cam 32% este rata de co­lectare pe care România a atins-o, deşi obiectivul era de 45%, iar de la înce­putul anului ţinta a crescut la 65%“, spune Roxana Puia, director de marketing la Environ, un ONG care colec­tează electronicele de la pro­du­cători şi se ocupă de reciclarea lor. Ea a fost prezentă la emisiunea online ZF Economia verde.

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Raiffeisen Bank
Continuarea pe ZF Corporate

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.