Economia verde

ZF Economia verde. Alexandra Strafalogea, Raiffeisen Bank: Vom încerca să finanţăm cu prioritate proiectele sustenabile din transporturi. Aşteptăm să le vedem pe masa noastră

02.12.2021, 00:05 Autori: Alina-Elena Vasiliu , Cristina Bellu

♦ Alexandra Strafalogea se ocupă de gestionarea relaţiilor băncii cu marile companii şi spune că, până acum, nu a interacţionat cu mici antreprenori care să vină cu iniţiative în zona de mobilitate. Iar în companiile mari electrificarea face încă paşi timizi.

Proiectele de sustenabilitate se află pe lista de priorităţi a băncilor, pe măsură ce întreaga lume se concentrează tot mai mult pe iniţiative de reducere a impactului asupra mediului.

„Ca bancă, vom urmări fluxul banilor şi vom încerca să finanţăm cu prioritate astfel de proiecte. Pentru noi sunt o prioritate industria transporturilor, industria auto, mobilitatea. Vom finanţa proiecte în astfel de domenii şi aşteptăm să le vedem pe masa noastră“, a spus Alexandra Strafalogea, senior director industrie, corporaţii mari, la Raiffeisen Bank, în cadrul videoconferinţei ZF Economia verde dedicată transporturilor.

Ea se ocupă de gestio­narea relaţiilor băncii cu marile companii şi spune că, până acum, nu a interacţio­nat cu mici antre­prenori care să vină cu iniţiative în zona de mobilitate. Iar în compa­niile mari electrificarea face încă paşi timizi.

„Ştim că industria transporturilor se află în topul celor mai mari emitenţi de gaze cu efect de seră, fiind totodată şi o industrie care oricum se confruntă cu multe dificultăţi şi care va suferi transformări semnificative, fiind afectată de deciziile Uniunii Europene privind tranziţia către economia verde.“

Lucrurile stau mai bine în oraşe decât în afara lor în ceea ce priveşte mobilitatea eficientă, modele fiind multe capitale europene mari.

„Avem un Plan Naţional de Redresare şi Rezilienţă pe masă, este un plan foarte bun, amplu, cu obiective clare în această direcţie, un plan de care ar trebui să ne ţinem, să profităm de cei 7,6 mld. euro alocaţi din totalul de 29 mld. euro către transportul sustenabil şi să urmăm ceea ce este de implementat“, a mai spus Alexandra Strafalogea.

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Raiffeisen Bank