Economia verde

Pagina verde. EcoNews ZF

21.02.2024, 00:00 Autor: Alina-Elena Vasiliu

Primele 13 centre cu aport voluntar (CAV) de mari dimeniuni, finanţate prin PNRR, vor fi instalate anul acesta în mai multe oraşe din ţară, urmând a fi gestionate de autorităţile locale din Braşov, Ploieşti, Buzău, Iaşi, Sibiu, Timişoara, Cluj-Napoca, Baia Mare, Constanţa, Târgu-Mureş, Galaţi, precum şi de către ADI Dolj şi ADI Bucureşti, potrivit ONG-ului de mediu Ecotic. Centrele sunt dedicate colectării separate a deşeurilor reciclabile şi biodeşeuri, care nu pot fi colectate în pubele individuale sau în sistem door-to-door. De asemenea, centrele vor fi o soluţie şi pentru colectarea deşeurilor voluminoase, a echipamentelor electrice şi electronice, a bateriilor uzate, a deşeurilor periculoase şi a deşeurilor din construcţii şi demolări.

Începând cu 1 mai 2024, Leroy Merlin România va vinde exclusiv becuri LED, ca urmare a iniţiativelor demarate de companie în vederea optimizării consumului de resurse şi a decarbonizării gamei de produse. Preţul unui bec LED comercializat în toată reţeaua de magazine Leroy Merlin, respectiv online, va începe de la 3,8 lei. Potrivit reprezentanţilor Leroy Merlin, utilizarea unor becuri LED contribuie cu până la 80% la reducerea cheltuielilor cu factura la energie.

În 2023, Bucureştiul a fost puţin mai bun din punctul de vedere al poluării faţă de anul precedent, dar încă la ani distanţă de alte capitale europene, care au reuşit să-şi reducă poluarea, arată cel mai recent studiu realizat de ONG-ul de mediu Ecopolis.

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Raiffeisen Bank