Economia verde

Pagina verde. EcoNews ZF

15.11.2023, 00:04 Autor: Alina-Elena Vasiliu

♦ Bucureştenii îşi pot spune părerea cu privire la Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) pentru Bucureşti-Ilfov, aflat acum în consultare publică. Actualizarea PMUD a început în luna octombrie 2023, fiind finalizate primele materiale, potrivit unui anunţ făcut de viceprimarul Capitalei Stelian Bujduveanu. PMUD are ca scop îmbunătăţirea accesibilităţii şi integrarea diferitelor moduri de mobilitate şi transport în regiunea Bucureşti-Ilfov.

♦ Comercianţii de băuturi pot semna contractul cu RetuRO Sistem Garanţie-Returnare, administratorul Sistemului naţional de Garanţie-Retur­nare (SGR), disponibil online. Semnarea contractului poate fi realizată doar de comercianţii care au finalizat întregul proces de înregistrare şi au status „Înregistrat“. Până în prezent, peste 60.000 de operatori economici s-au înregistrat în platforma SGR.

♦ Iridex a închis definitiv depozitul de deşeuri din Chiajna, după 22 de ani de funcţionare. Pentru Bucureşti, în prezent există un singur depozit de deşeuri, situat la Vidra, judeţul Ilfov, după ce şi depozitul de la Glina-Popeşti Leordeni a fost închis.

 

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Raiffeisen Bank