Economia verde

Pagina verde. EcoNews ZF

01.11.2023, 00:04 Autor: Alina-Elena Vasiliu

♦ Cererea pentru ambalaje din carton şi hârtie a crescut, remarcă reprezentanţii producătorului de ambalaje de protecţie Inatech, care spun că tot mai mulţi consumatori – companii şi persoane fizice – preferă ambalaje ecologice. În primele nouă luni din 2023, la Inatech, ambalajele din carton şi hârtie le-au depăşit pe cele din plastic, cererea pentru ele crescând cu 10%.

♦ Zece staţii de alimentare cu gaz natural comprimat au fost deschise pe coridorul Arad – Constanţa, unul dintre cele mai tranzitate trasee rutiere din România, în urma unei investiţii de 6,5 milioane de euro. Demersul are ca obiectiv creşterea sustenabilă a transporturilor şi reducerea poluării în marile aglomerări urbane. Investiţia a fost implementată de firma Denisson Energy.

♦ Ingka Investments, divizia de investiţii a grupului Ingka, a cumpărat un parc fotovoltaic de 300 MWp gata de construcţie în România cu peste 200 de milioane de euro. Proiectul fotovoltaic este situat în judeţul Dâmboviţa şi are o capacitate totală de 300 MWp. Odată operaţional, spre sfârşitul anului 2025, va putea produce suficientă energie regenerabilă pentru echivalentul a aproximativ 170.000 de gospodării din România. Grupul Ingka deţine deja nouă parcuri eoliene în România, cu o capacitate totală de 171 MW. Grupul olandez Ingka este partener strategic al grupului suedez Ikea, cunoscut pentru reţeaua de magazine cu acelaşi nume.

 

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Raiffeisen Bank