Economia verde

Pagina verde. EcoNews ZF

04.10.2023, 00:00 Autor: Alina-Elena Vasiliu

Producătorul de cărămizi Cemacon a pus în funcţiune un parc fotovoltaic în care investiţia a fost de peste un milion de euro. Circa jumătate din sumă a provenit din programul Innovation Norway. Centrala fotovoltaică are o putere instalată de peste 1 MWh, iar energia produsă acoperă cea mai mare parte din necesarul de la parcul industrial Recea din judeţul Sălaj.

 Ediţia din acest an a festivalului de cafea de specialitate Slow Coffee Festival, care a avut loc în perioada 29 septembrie – 1 octombrie 2023, nu a inclus deloc pahare de unică folosinţă.

Consiliul Judeţean Braşov a accesat un proiect european de 35,9 mil. lei, finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), pentru achiziţionarea de microbuze electrice destinate şcolilor din judeţ.

BASF şi AHK România organizează competiţia BASF Innovation Hub, adresată proiectelor care se concentrează pe energia curată, economia circulară şi strategiile de agricultură sustenabilă. BASF Innovation Hub este o competiţie organizată pentru 11 ţări europene, inclusiv România. Termenul-limită pentru înscrierea proiectelor este 13 octombrie 2023.

► Companiile mici se conformează cel mai greu legislaţiei mediului privind implementarea măsurilor de prevenire şi de reducere a cantităţii de deşeuri, dar şi de atingere a obiectivelor de valorificare, deşi sunt obligate de lege întrucât există costuri care trebuie bugetate. Firmele pot reduce costurile cu 50% odată ce implementează un program eficient de management al deşeurilor şi un sistem corect şi complet de îndeplinire a obligaţiilor către Administraţia Fondului de Mediu (AFM), arată Green Environment Support, una dintre principalele firme de consultanţă şi audit de mediu.

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Raiffeisen Bank