Economia verde

Pagina verde. EcoNews ZF

27.09.2023, 00:04 Autor: Alina-Elena Vasiliu

♦ Producătorul de hârtie Pehart Grup scade consumul de energie cu 10% prin retehnologizarea maşinilor pentru producţia de hârtie pentru uz casnic. Compania a alocat peste 12 mil. euro optimizării performanţelor energetice ale acestui tip de maşini din fabricile din Petreşti-Sebeş şi Dej.

♦ Fabrica de hârtie DS Smith din Zărneşti a inaugurat o staţie nouă de epurare a apelor tehnologice, parte a unui plan de investiţii în valoare de 11 mil. euro.

♦ Producătorul de bere Tuborg a finalizat proiectul de implementare a sistemului fotovoltaic pentru energie durabilă la fabrica din Pantelimon. Proiectul a fost demarat în 2022 şi finanţat în proporţie de 50% prin granturi norvegiene.

♦ Compania Gral Medical, jucător pe piaţa serviciilor medicale private, a demarat un proces de investiţii în producerea de energie regenerabilă. Spitalul oncologic pe care îl deţine în Ploieşti este singurul spital din România care va utiliza energia geotermală concomitent cu un sistem de panouri fotovoltaice.

♦ Compania de service Depanero a dezvoltat o divizie nouă de montare staţii de încărcare pentru maşini electrice, vânzare şi montare sisteme fotovoltaice complete, montare pompe de căldură. Compania a obţinut de la ANRE autorizaţia de prestare de servicii energetice şi este instalator validat de Administraţia Fondului pentru Mediu în programul „Casa verde fotovoltaice“ privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică.

♦ Producătorul de bere Ursus Breweries investeşte 2 mil. euro într-o instalaţie sustenabilă de recuperare a energiei la Buzău.

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Raiffeisen Bank