Economia verde

Pagina verde. EcoNews ZF

30.08.2023, 00:00 Autor: Alina-Elena Vasiliu

Banca Transilvania finanţează grupul E-Infra cu 47 mil. euro pentru construirea parcului fotovoltaic Doiceşti-Şotânga din judeţul Dâmboviţa. Investiţia a fost pusă în funcţiune în luna august, iar energia produsă va asigura energie verde pe durata construcţiei viitoarei centrale cu reactoare modulare de mici dimensiuni (SMR) de la Doiceşti şi, ulterior, va reprezenta o sursă suplimentară pentru serviciile interne ale Centralei SMR după punerea acesteia în funcţiune.

Angajaţii companiilor de tehnologie Brother România şi Xerom Sevice alături de Clubul de Ecologie şi Turism Montan Albamont au participat la o acţiune de igienizare a zonei protejate Rimetea din judeţul Alba, o zonă din ce în ce mai vizitată de turişti, ceea ce vine cu o serie de riscuri privind păstrarea curăţeniei în zonă.

Code for România, cea mai mare asociaţie de tehnologie civică din lume, şi Enel X Way România, compania grupului Enel dedicată mobilităţii electrice, au lansat platforma online „Conduc Electric“, o iniţiativă care vizează să promoveze tranziţia de la maşinile cu combustibili fosili la cele electrice la nivel naţional. „Conduc Electric“ se adresează  persoanelor care nu sunt familiarizate cu autovehiculele electrice, dar manifestă deschidere în acest sens, dar şi companiilor care vor să-şi optimizeze costurile cu ajutorul unei flote electrice.

Aproximativ 40% din totalul deşeurilor generate în fiecare an în România provin din construcţii, volumul total de deşeuri de acest tip fiind de 3 milioane de tone anual, potrivit unei analize realizate de compania Masterbuild.

E.ON a emis două tranşe de obligaţiuni cu un volum combinat de 1,5 miliarde de euro, susţinute de un portofoliu de comenzi de 4,3 miliarde de euro. Veniturile obţinute din obligaţiunile verzi vor fi utilizate pentru a finanţa şi/sau refinanţa proiecte verzi eligibile.

Compania franceză Schneider Electric, alături de Invest Dej şi Pluton IC din Ucraina, a contribuit la modernizarea infrastructurii publice de transport cu troleibuze în oraşul Vaslui, în scopul reducerii emisiilor de carbon. Toate echipamentele de curent continuu şi cele două module prefabricate pentru montarea echipamentelor au fost fabricate la uzina Pluton în Zaporojie, Ucraina.

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Raiffeisen Bank