Economia verde

Pagina verde. EcoNews ZF

26.07.2023, 00:04 Autor: Alina-Elena Vasiliu

Trupa Coldplay, care va concerta la Bucureşti pe 12 şi 13 iunie 2024, a anunţat că, în vederea reducerii impactului asupra mediului, finanţează plantarea unui copac pentru fiecare bilet vândut. De asemenea, brăţările cu LED pe care le poartă participanţii la concerte sunt 100% compostabile, fiind realizate din materiale vegetale, iar confettile folosite în show-urile trupei britanice sunt şi ele biodegradabile.

Curelele de la ceasurile Huawei vor fi făcute din nailon reciclat, ca alternativă sustenabilă la materialele plastice. Demersul a pornit de la ideea că nailonul reciclat contribuie la reducerea deşeurilor din oceane, putând fi transformat şi refolosit pe termen nelimitat.

Compania britanică DS Smith, care are în România o fabrică de hârtie şi două fabrici de ambalaje, spune că a redus în acest an emisiile de CO2 cu 10% faţă de 2022 şi a realizat o reducere de 4% a consumului de apă în fabricile de hârtie.

Compania Fepra, cu activitate în domeniul managementului deşeurilor de ambalaje, a încheiat un parteneriat cu Deloitte România, pentru efectuarea de audituri operaţionale trimestriale, astfel încât să acţioneze din timp în cazul în care sunt identificate neconformităţi. Acest model este o premieră pentru industria din România.

Aproape o treime din centralele termice din România sunt mai vechi de zece ani şi ar trebui înlocuite cu unele eficiente energetic, potrivit unui studiu realizat de furnizorul de energie E.ON.


 

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Raiffeisen Bank