Economia verde

Pagina verde. EcoNews ZF

05.07.2023, 00:03 Autor: Alina-Elena Vasiliu
♦ Rata de renovare energetică la nivelul construcţiilor din România ar trebui să se tripleze pentru ca România să se alinieze normelor europene, potrivit Asociaţiei pentru Promovarea Eficienţei Energetice în Clădiri (ROENEF).

♦ Retailerul Carrefour România extinde campania de colectare a uleiului alimentar uzat în şapte noi judeţe din ţară, astfel că, în prezent, campania acoperă 41 de judeţe, unde românii pot găsi în proximitatea casei un punct de colectare a uleiului alimentar. Pentru fiecare 4 litri de ulei folosit, Carrefour oferă la schimb clienţilor câte 1 litru de ulei proaspăt.

♦ România reciclează doar 30% din plasticul folosit, potrivit unei analize realizate de Clean Recycle, companie cu statut de OIREP. În aceste condiţii, recent, Comisia Europeană a inclus România în rândul ţărilor din Europa expuse riscului de a nu îndeplini obiectivele pentru 2025 nici în ceea ce priveşte deşeurile municipale, nici în ceea ce priveşte deşeurile de ambalaje. Cele mai reciclate deşeuri de ambalaje în România sunt cele din metal (51,12%) şi sticlă (42,67%).

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Raiffeisen Bank