Economia verde

Pagina verde. EcoNews ZF

14.06.2023, 00:04 Autor: Alina-Elena Vasiliu

♦ ONG-ul EFdeN a lansat săptămâna trecută proiectul „rCharge cu energie verde“, primul prototip sustenabil de staţie de încărcare pentru biciclete şi trotinete electrice. Acesta se află în campusul Facultăţii de instalaţii din Bulevardul Pache Protopopescu nr. 66 şi a fost dezvoltat împreună cu Engie România şi Primăria Generală a Capitalei prin Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti.

♦ Cristina şi Roberto Bâtlan, fondatorii brandului de încălţăminte şi accesorii Musette, au investit în startupul Energoloop, fondat în parteneriat cu Eduard Fariseu. Proiectul constă practic într-un hub fotovoltaic care diminuează consumul de energie pentru firme şi optimizează costurile de investiţie pentru parcurile solare.

♦ Producătorul de ferestre pentru mansardă Velux a încheiat un parteneriat cu asociaţia WWF prin care derulează proiecte de conservare a pădurilor, începând cu cele din Uganda şi Myanmar. Parteneriatul se desfăşoară pe parcursul a douăzeci de ani, cu scopul de a capta echivalentul emisiilor istorice de carbon până în 2041, atunci când Velux va aniversa 100 de ani de existenţă.

♦ Înscrierile pentru obţinerea de subvenţii pentru instalarea de sisteme fotovoltaice pe acoperişurile locuinţelor prin programul Casa Verde Fotovoltaice 2023 s-au încheiat pentru patru regiuni de dezvoltare - Bucureşti-Ilfov, Centru, Nord-Est şi Nord-Vest. „Observăm un interes mare pentru instalarea de sisteme de panouri fotovoltaice în toată ţara. Fondurile s-au terminat repede şi rămâne să vedem câţi beneficiari din cei înscrişi pot merge mai departe. Preconizăm că am putea începe să montăm sistemele de panouri fotovoltaice din luna septembrie“, a spus Dan Tudose, fondatorul platformei E-Acumulatori.ro. În 2023, Casa Verde Fotovoltaice beneficiază de un buget de 1,75 miliarde lei, sumă ce poate asigura finanţare pentru 87.000 de gospodării.

l prin care a dotat un bloc din sectorul 6 din Bucureşti cu panouri solare, locatarii devenind astfel prosumatori chiar şi la bloc. „Între Vecini“ este un proiect al ONG-ului Global Shapers Bucharest Hub şi vrea să dezvolte ideea de microcomunităţi sustenabile în interiorul asociaţiilor de proprietari din România.

 

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Raiffeisen Bank